Cum devine un oraș un creator de unicorni? Pe cât nu ne place acest termen, Stockholm a dat o serie de companii care au ajuns la o valoare de peste un miliard de dolari în timp record. Stockholm are cel mai mare număr de asemenea companii pe cap de locuitor. O analiză din care poate învăța și orașele din România. Între timp, TAG Heuer intră pe piața ceasurilor inteligente printr-un parteneriat cu Google și lansează un smartwatch de 1.500 de dolari, pentru clienții săi exclusiviști. Nu în cele din urmă, pentru cei din domeniul retailului, e #decitit o opinie privind folosirea Big Data în magazine.

Startups

Sherpa e un startup din Țara Bascilor care e susținut de Steve Wozniak, fondatorul Apple. Într-o lume care are deja Siri, Google Now sau Cortana, asistenț virtuali împinși de la spate de mari giganți, Sherpa vrea să ia o parte din această piață în continuă creștere.

Compania Atlassian este următoarea firmă de tehnologie care se va lista la bursă. Atlassian produce HipChat, un competitor pentru Slack.

Se lansează Playfield, un magazin de jocuri pentru PC care este dedicat dezvoltatorilor independenți, care au probleme în a-și promova jocurile. O altă alternativă pe care o au creatorii este secțiunea de jocuri de pe Product Hunt.

Tehnologii

Vicepreședintele Apple, Angela Ahrendts vorbește despre viitorul retail-ului și ce a învățat din experiența administrării magazinelor companii.

Barack Obama primește propria lui pagină de Facebook după șapte ani în postul de președinte al Statelor Unite. În prima postare, Barack se plimbă prin grădinile de la Casa Albă.

O campanie de crowdfunding care ne-a atras atenția în dimineața aceasta este Microbot Push - un buton fizic care transformă orice obiect într-unul inteligent, conectat la smartphone.

În lume

Cei mai puternici oameni din lume conform revistei Forbes. Vladimir Putin se menține pe primul loc.

România

Vodafone România susține o reglementare mai bună privind internetul fix, pentru o acoperire mai bună în toată România.

Parlamentarii încearcă să impună legea cash-back, prin care oamenii să poată retrage cash de la POS-uri, atunci când fac cumpărături. Plafonul de retragere ar fi de 150 de lei.

#Colectiv

Cel mai mare administrator de bani din România spune că ar fi criminal ca România să nu schimbe ceva acum, într-un moment atât de important.

Iulian Stanciu de la eMAG spune că viitorul țării ține, pe termen lung, de digital și educație.