La scurtă distanță, pe primele locuri în clasament, se află alți doi giganți din industria IT&C: Microsoft și IBM România. Angajații și candidații au apreciat la aceste companii faptul că au creat un mediu de lucru plăcut și au dat dovadă de o mai mare preocupare pentru binele angajaților lor.

Și pe parcursul anului 2017, angajații români au evaluat companiile pentru care lucrează. Dintre cei peste 50.000 de utilizatori ai platformei Undelucrăm.ro, cei mai mulți dintre ei evaluează mediul de lucru, managementul sau ofertele salariale.

Peste 5.000 de companii și-au creat un brand de angajator pe Undelucram.ro și au deschis un canal nou de comunicare cu angajații și candidații lor, din dorința de atrage talente, dar și pentru a putea gestiona mai bine imaginea de angajator.

Topul celor mai buni angajatori în 2017 este un clasament făcut public anual de cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

“Ceea ce am sesizat în anul care tocmai se încheie este faptul că din ce în ce mai mulți angajatori își dau seama că a trecut vremea când spuneam că: angajații vin și pleacă sau că România nu este o țară competitivă la nivel de salarii. Angajații români sunt conștienți de drepturile lor, știu să se aprecieze mai bine și cu siguranță sunt mai vocali decât în urmă cu 1 an de zile. De aici și topul celor mai buni angajatori din 2017, top pentru care anul acesta am avut un număr semnificativ mai mare de contribuții, cu atât mai importante cu cât a fost nevoie ca utilizatorii să completeze multe câmpuri pentru a lăsa o evaluare.” - a precizat Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.

Oracle România, cel mai apreciat angajator din România în 2017

Topul celor mai buni angajatori în 2017 la nivel național cuprinde în primele 10 poziții patru companii care activează în domeniul IT&C: Oracle, Microsoft, IBM și Nobel Telecom. Două poziții revin jucătorilor mari de pe piața telecomunicațiilor, Vodafone și Orange, dar și marilor angajatori din producție, Continental Automotive și Emerson România. Ultimele două poziții din clasament revin companiilor din domeniul consultanță – EY România și BPO – Genpact.

Top 10 angajatori la nivel național, indiferent de domeniul de activitate

 1. Oracle Romania – IT&C

 2. Microsoft Romania – IT&C

 3. IBM Romania – IT&C

 4. Nobel Telecom – IT&C

 5. Continental Automotive Group - Producție

 6. Vodafone Romania - Telecomunicații

 7. Emerson Romania - Producție

 8. Orange Romania - Telecomunicații

 9. EY Romania - Consultanță

 10. Genpact România – BPO și Servicii

Top angajatori în România 2017 pe domenii de activitate

Topul celor mai buni angajatori pentru anul în curs a fost alcătuit în urma notelor acordate de angajații companiilor pe platforma Undelucram.ro. Angajații au desemnat următoarele companii ca oferind cel mai bun mediu de lucru, cele mai bune salarii sau cele mai multe oportunități de dezvoltare profesională în 2017.

 • Pentru domeniul telecomunicații, cel mai bun angajator a fost desemnat Vodafone România

 • Continental Automotive Group România este cel mai bun angajator din domeniul Producție

 • Angajații EY România sunt cei mai mulțumiți angajați din domeniul Consultanță

 • Cel mai bine clasat angajator din domeniul Retail este în 2017 Kaufland România

 • Cea mai apreciată companie din domeniul BPO și servicii este Genpact România

 • ING România a obținut cea mai mare notă dintre toate companiile prezente în domeniul Bănci și Instituții financiare

 • Cel mai bun angajator din domeniul IT&C este în 2017 Oracle România. Oracle este de asemenea cel mai bun angajator, indiferent de domeniul de activitate, potrivit notelor oferite de angajați.

Top 3 angajatori pe domenii de activitate

Banci/Institutii financiare

 1. ING Romania

 2. Banca Comerciala Romana

 3. Banca Transilvania

BPO&Servicii

 1. Genpact Romania

 2. HP Inc.

 3. Accenture

Retail

 1. Kaufland Romania

 2. Carrefour Romania

 3. Lidl Romania

Consultanță

 1. EY Romania

 2. Deloitte Romania

 3. KPMG Romania

Telecomunicații

 1. Vodafone Romania

 2. Orange Romania

 3. Ericsson Romania

Software/Tehnologii

 1. Oracle Romania

 2. Microsoft Romania

 3. IBM Romania

Producție

 1. Continental Automotive Group Romania

 2. Emerson Romania

 3. Honeywell Romania

Metodologia “Top Angajatori 2017”

Topul a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din numărul de păreri ale utilizatorilor exprimate pe Undelucram.ro, nota acordată de aceștia companiilor pe baza mai multor criterii și alte elemente specifice platformei.

Topul ia în calcul exclusiv notele și părerile exprimate de utilizatorii înregistrați ai platformei Undelucram.ro