Anul 2017 a fost unul interesant pe piața smartphone-urilor. Am avut parte de surprize plăcute, de vârfuri de gamă reușite, de modele mid-range mai puternice ca oricând, de decăderi și de renașteri.

Top smartphone-uri testate în 2017: Locul 10 - Huawei P9 Lite

Să începem topul cu numărul 10. Adică Huawei P9 Lite 2017, unul dintre telefoanele care oferă un raport specificații preț absolut excelent.

Huawei P9 Lite 2017 este doar unul dintre mid-range-urile excelente lansate de Huawei anul acesta. Cu un corp elegant, performanțe decente și camere bune, P9 Lite 2017 este un adevărat best-buy pe segmentul lui de preț. Cei care au două sute de lei în plus pot opta pentru P10 Lite, model un pic mai bun.

Locul 9 - ASUS ZenFone 4

Pe locul 9 avem ASUS ZenFone 4, un smartphone care nu nici mid-range, nici flagship, dar care e cu siguranță bun.

ASUS ZenFone 4 vine cu un ecran AMOLED superb și cu o cameră foto duală care îți lasă opțiunea de a face fotografii cu unghi larg. Este un smartphone frumos cu performanțe foarte bune, totul la un preț decent.

Locul 8 - Moto Z2 Play

Locul 8 este ocupat de Moto Z2 Play, unul dintre cele mai interesante telefoane lansate în 2017.

Moto Z2 Play este un telefon modular cu specificații interesante. Îi poți aduce îmbunătățiri de tot felul doar prin schimbarea capacului de pe spate. Îi poți pune o cameră foto mai bună, o baterie mai mare, un proiector și chiar și o cameră 360. Poate nu este cel mai bun smartphone din 2017, dar prin ușurința cu care schimbi modulele, merită un loc în acest top.

Locul 7 - Nokia 8

Pe locul 7 avem un telefon care a reînviat o legendă. Este vorba despre Nokia 8, un mid-range premium cu un raport specificații-preț foarte bun.

Nokia 8 a fost unul dintre cele mai surprinzătoare smartphone-uri pe care le-am testat anul acesta. Era sceptici în privința acestui telefon, dar finlandezii au făcut o treabă bună. De la sistemul de operare, la materialele premium folosite și până la camera foto dublă, Nokia 8 reușește să impresioneze plăcut.

Locul 6 - iPhone 8 & iPhone 8 Plus

Pe locul 6 avem două telefoane. Este vorba despre iPhone 8 și iPhone 8 Plus, smartphone-uri de top, dar care nu aduc suficiente în plus față de modelele de anul trecut.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus aduc un design din sticlă, deci și posibilități de încărcare wireless. Și cam atât față de versiunile de anul trecut. Sunt telefoane excelente și printre cele mai bune lansate în 2017, dar nu au avut acel ceva care să ne impresioneze cu adevărat. Cei cu iPhone 6S au motive să facă upgrade, dar cei cu iPhone 7 nu au de ce să-și schimbe telefoanele.

Top telefoane în 2017: Locul 5 - OnePlus 5

Pe locul 5, la jumătatea clasamentului, avem OnePlus 5, telefonul chinezesc cu preț bun și specificații de top.

OnePlus 5 vine cu hardware foarte performant și 6GB de RAM, dar și cu o cameră foto duală. E primul OnePlus care chiar face fotografii de calitate și e un upgrade serios față de modelul de anul trecut. Are și un preț extrem de competitiv și își merită locul în topul smartphone-urile din 2017.

Locul 4 - HTC U11

Locul 4 vine cu o surpriză plăcută. Este vorba despre HTC U11, cu siguranță unul dintre cele mai bune telefoane din 2017.

HTC U11 nu are display fără margini, nu are nici cameră dublă. Dar are performanțe de top și abilități foto de măsură. Și sonorizarea îi este excelentă. Are un design plăcut și vine și cu o autonomie decentă, iar fratele său mai mare, HTC U11 Ultra rezolvă și problema display-ului fără margini.

Locul 3 - Samsung Galaxy Note 8 & Samsung Galaxy S8

Ajungem în top 3 smartphone-uri din 2017 cu Samsung Galaxy Note 8. Cum s-au descurcat sud-coreenii cu noul lor phablet? Foarte bine, dar se putea și mai bine.

Cu un display impresionant, o cameră foto absolut excelentă și cu performanțe de top, Galaxy Note 8 avea toate șansele să fie cel mai bun smartphone de anul acesta. Asta dacă nu avea o autonomie atât de slabă și un sunet lipsit de putere și de bas. Stylusul este, totuși, un atuu interesant și nu mai e doar pentru oamenii de afaceri, ci și pentru cei pasionați de desene sau de GIF-uri.

Samsung Galaxy S8 are o autonomie mai bună și o cameră excelentă în orice condiții, chiar dacă nu este vorba despre o cameră duală. Este un telefon bun pentru cei care vor un display mare într-un corp de dimensiuni reduse.

Locul 2 - Huawei Mate 10 Pro

Pe locul 2 avem un smartphone care ne-a im presionat din multe puncte de vedere. Este vorba despre Huawei Mate 10 Pro.

Ce are bun Mate 10 Pro? Aproape totul. Are performanțe excelente, o cameră foto de top, printre cele mai bune testate anul acesta, un design foarte elegant și atrăgător, dar și o unitate de procesare neurală care se ocupă cu inteligența artificială. Este cel mai impresionant smartphone produs vreodată de Huawei și cel mai bun telefon cu Android pe care l-am testat anul acesta.

Cel mai bun smartphone din 2017 - iPhone X

Probabil că v-ați dat deja seama care este telefonul care ocupă locul 1 în topul smartphone-urilor din 2017. Este vorba despre iPhone X.

Nu are rost să insistăm foarte mult aici. iPhone X este impresionant din multe puncte de vedere, de la design, la display, la cameră foto și la senzorul de scanare facială. Este un smartphone care schimbă modul în care utilizatorii își folosesc telefoanele, iar cei de la Apple au avut mult curaj să scoată un telefon lipsit de butonul de home.

La final de clip, merită menționate și alte smartphone-uri de top, dar pe care nu am apucat să le testăm. Vorbim aici despre LG V30, Google Pixel 2, OnePlus 5T, Essential Phone, Razer Phone și Xiaomi Mi Mix 2.