Pony.ai a reușit să atragă 462 de milioane de dolari investiție, dintre care 400 de milioane au venit direct de la Toyota. Startup-ul care dezvoltă tehnologii pentru mașini și taxiuri autonome are sedii în Guangzhou, China și Fremont, California. În total, compania a strâns 800 de milioane de dolari finanțare. Cu toate acestea, nu e cel mai valoros startup din domeniul tehnologiilor de mașini autonome. Cruise Automation, o subsidiară General Motors, are o evaluare financiară de 14,6 miliarde de dolari, iar Argo AI, care a primit investiții de la Volkswagen și Ford, e evaluat la 7 miliarde de dolari.

Toyota și Pony au anunțat un program pilot pentru a testa mașini autonome pe drumurile publice din Shanghai și Beijing. Cele două firme au colaborat încă din 2019, dar legătura dintre ele va deveni mai strânsă, cele două companii anunțând că vor gândi împreună servicii de mobilitate.

Pony.ai se laudă cu faptul că a lansat primele servicii de taxiuri autonome în China, cu teste în Beijing și Guangzhou. De asemenea, Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume, a avut o abordare discretă când vine vorba de mașini autonome, având cercetări în acest domeniu și plănuind să lanseze un serviciu de ridehailing în timpul Olimpiadei de la Tokyo din vara aceasta.

Potrivit „The Verge”, mașinile vor fi dotate cu software-ul Chauffeur de la Toyota. Japonezii spun că softul permite autonomia totală. De asemenea, Toyota a dezvoltat și un serviciu de asistență pentru șoferi numit „Guardian”, care seamănă cu cel de la Tesla. Momentan acestea sunt în teste și nu sunt oferite în mașinile vândute la nivel mondial.