Ecranul IPS-LCD are 5.5 inci, iar sub el se află un procesor cu opt nuclee tactat la 1,5 Ghz, 2GB memorie RAM, iar spațiul de stocare poate fi extins cu până la 128GB.

Smartphone-ul are un design ergonomic și o cameră frontală de 8 megapixeli. Modul Real-Time Beautify permite previzualizarea în timp real a opțiunilor de înfrumusețare în timp ce utilizatorii pot surprinde imagini perfecte, fidele, cu doar o singură atingere.

Realizarea autoportretelor în condiții de lumină slabă nu mai e o problemă, mulțumită funcției de bliț a ecranului. Și, dacă e nevoie ca mai multe persoane să încapă în cadru, camera frontală cu unghi larg de 86 de grade va permite acest lucru. Selfie-urile pot fi îmbunătățite și corectate cu ajutorul software-ului ArcSoft, preinstalat. Camera foto principală de 13MP a Neffos C7 încorporează phase-detection auto-focus.

Neffos C7 este dotat cu un senzor de amprentă, care oferă un grad mai mare de securitate și care asigură deblocarea și activarea ecranului în 0.2 secunde. Neffos C7 va fi disponibil în variantele de culoare Cloudy Gray și Sunrise Gold, iar prețul urmează să fie anunțat, dar va fi, cel mai probabil, în jurul sumei de 1.000 de lei.