La începutul lunii septembrie, TransferGo a înregistrat și o creștere a numărului său de clienți, atât fideli, cât și care transferă bani ocazional, septembrie numărându-se printre cele mai active luni ale anului, alături de luna octombrie, în ceea ce privește transferurile de bani.

Mai mult, această perioadă de activitate crescută se remarcă și în sens invers, dinspre România spre o serie de state europene cu centre universitare consacrate, cunoscute deja ca destinații preferate de către studenții români, precum Marea Britanie, Danemarca, Franța sau Olanda.

Astfel, potrivit TransferGo, a fost înregistrată o creștere de aproximativ 95% a transferurilor în perioada august – septembrie, în comparație cu lunile de vară, creștere pusă pe seama sprijinului pe care părinții români îl trimit către copiii plecați la studii în străinătate, pentru pregătirile necesare începerii noului an universitar.

Țările Nordice, și în special Danemarca, se remarcă ca o nouă destinație către care românii trimit bani, alături de statele deja obișnuite.

Menținerea tendinței de migrație a românilor din ultimul an, în special a celor din categoriile active de vârstă, este confirmată și de autorități. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2020 au plecat din țară 193.000 de români, dintre care mai mult de jumătate cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani.

Astfel, România continuă să fie o ţară de emigrare, aceasta fiind a doua cea mai importantă cauză de reducere a populaţiei ţării.

Urmărește aici un interviu realizat cu directorul de marketing global al TransferGo, românul Marius Nedelcu, cu trecut în industria de fitness și muzică, realizat la începutul acestui an. Am discutat cu el despre transferurile de bani din 2020, dar și despre planurile companiei.

Referitor la Danemarca, din datele TransferGo riese faptul că transferurile de bani între România și Danemarca înregistrează o crșetere de 100% la începutul lunii septembrie, comparativ cu luna anterioară.

Odată cu reîntoarcerea românilor în diaspora, după vacanța petrecută în țară de către o bună parte dintre aceștia, datele TransferGo arată o dublare a transferurilor dinspre Danemarca către România. Astfel, Danemarca devine una dintre țările tot mai des căutate de către românii care aleg să plece în străinătate, potrivit datelor relevate de transferurile de bani efectuate de aceștia prin intermediul TransferGo. De altfel, conturarea acestei tendințe este observată și prin sporirea din ultima perioadă a numărului de rute aeriene dinspre România către această destinație.

Țările Nordice s-au remarcat constant în ultimul an în analizele TransferGo drept un nou coridor de transferuri corespunzător unui nou canal de migrație intereuropeană, iar dintre acestea, Danemarca se distinge din ce în ce mai puternic în topul preferințelor românilor.

TransferGo este soluția cea mai la îndemână pentru imigranții români care lucrează în străinătate și trimit bani acasă, fiind ieftină - datorită taxelor mai mici față de metodele de transfer tradiționale, simplă - prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar și rapidă – prin posibilitatea de transfer instant.

La începutul anului, compania a anunțat disponibilitatea transferurilor instant pentru cei care trimit bani către destinatari cu conturi la Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR sau CEC Bank, bănci înrolate în infrastructura de Plăți Instant din România, administrată de către TRANSFOND.

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar la începutul acestui a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră aferentă lui 2020, precum și un grad de utilizare a aplicației de peste 90% la transferurile către România.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.