Atunci când pornești la drum în business trebuie să îți setezi niște obiective foarte specifice. Inovația mai mult ca sigur să regăsește pe lista ta, însă nu e întotdeauna ieftin să țintești spre așa ceva. Mai ales atunci când ai un buget restrâns și încă nu ești sigur de ce îți rezervă viitorul. Fast Company a venit cu niște sfaturi pentru tine, mai budget-friendly așa.

Folosește-te de freelanceri

Cum spuneam, bugetul tău limitat nu îți va permite să angajezi lume la foc automat. Iar cu siguranță te vei lovi și de task-uri la care nu te pricepi așa bine. Secretul este să găsești freelanceri care să se ocupe pentru tine de fiecare obstacol care îți iese în cale. E o modalitate ieftină și rapidă prin care te poți ocupa mai ușor de problemele mici și te poți concentra cum trebuie pe lucrurile care contează.

Înjumătățește-ți bugetul de călătorii

Gândește-te de două-trei ori înainte să pleci undeva. Poate că nu ai nevoie neapărat de acea călătorie. Poți rezolva totul de la birou, sau prin intermediul sutelor de soluții online de lucru în echipă, precum Google Docs sau Trello. Iar dacă ai angajați în alte orașe, gândește-te la asta ca o soluție pe termen lung. Poți investi un buget infinit mai mic pe subscripții la astfel de servicii, și toată lumea e fericită.

Bazează-te pe facultăți

Studenții din anii terminali sunt o sursă excelentă de forță de lucru. Mulți tineri inteligenți vor accepta, chiar vor căuta, să vină la tine într-un program de internship. Decât să arunci banii pe oameni mai în vârstă, te poți folosi de energia și ideile unei persoane tinere, care va da totul pentru a ieși în evidență și pentru a-ți demonstra că e o soluție viabilă și pe termen lung.