Cu toții avem contacte pe care ni le-am făcut ba în viața reală, ba în cea digitală. Însă care sunt mai importante? Care e cel mai bun mod de a ne asigura că suntem bine conectați cu persoanele care trebuie și cu care ne putem ajuta reciproc? Conferințele sunt un mijloc excelent de a ne vedea față în față, pentru a crea o conexiune mult mai personală.

Entrepreneur.com ne oferă o opinie interesantă despre importanța de a cunoaște oameni în modul tradițional, față în față. Într-o lume în care aproape nimic nu se mai face personal, totul se face pe Internet, inclusiv datingul, devine din ce în ce mai greu să cunoști oameni pe calea clasică. Indiferent de domeniul în care activezi, nu e suficient să ai adresele potrivite de mail sau numerele de telefon. Trebuie să fii activ, să participi la conferințe, la evenimente. De cele mai multe ori vei cunoaște oameni noi și vei avea posibilitatea să faci networking, iar cu cei pe care îi știi deja vei putea să te reconectezi.

Îmbunătățește-ți pitch-ul

Să îți prezinți tot timpul afacerea în fața unor oameni noi se poate dovedi o modalitate excelentă de a-ți exersa pitch-ul, prezentarea, în fața publicului. Să vezi dacă ideea ta e validă, dacă oamenii sunt interesați de ea. În plus, aceștia te vor testa cu întrebări la care tu vei fi mult mai pregătit să răspunzi, în viitor, când vei vorbi în fața unei audiențe mult mai mari.

Fii mai comunicativ

Multă lume are frică de vorbitul în public, iar networking-ul față în față te poate ajuta să scapi de acest lucru. Tracul va dispărea ușor, ușor, pe măsură ce vei discuta cu tot mai mulți oameni. Timiditatea se va face și ea pierdută, iar tu vei fi mult mai stăpân pe tine în orice fel de situație. În plus, îți vei optimiza sau îmbunătăți serviciile pe care le oferi, având mult feedback de la oamenii cu care interacționezi.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGNQzl14tT0