În topul de anul acesta au intrat și 3 startup-uri fondate în România, mai exact:

Finqware

  • Finqware - este un fintech românesc care este autorizat să opereze pe piața unică paneuropeană a serviciilor financiare, precum și o companie de tehnologie care permite operațiuni de open banking în producția și viața economică din CEE.

Sub sintagma “Open Banking at work”, Finqware dezvoltă o infrastructură de agregare de date bancare, interconectând băncile și furnizorii financiari cu firmele care doresc să dezvolte produse și soluții digitale inovatoare în industria financiară.

Echipa Finqware a digitalizat 85% din băncile din Croația și au primit mai multe runde de investiții, despre care puteți citi aici.

Prime Dash

  • Prime Dash LTD - companie românească care oferă acces la date financiare în timp real și ajută băncile să automatizeze un proces manual în evaluarea riscurilor. Startupul oferă băncilor API-uri puternice care le permit să crească vânzările, să automatizeze împrumuturile și să dezvolte relații de loialitate cu IMM-urile care le sunt clienți.

Au început de la obiectivul de a pune la dispoziția oricărui antreprenor un CFO acționat de inteligența artificială care să-i ajute să înțeleagă datele financiare și să aibă un suport în a lua decizii de business cu impact. Au dezvoltat Decision Maker, un asistent pentru IMM-uri pentru a lua decizii financiare corecte și pentru a analiza riscurile de cash flow.

Prime Dash a încheiat mai multe parteneriate și vizează extinderea spre UK și SUA, poți descoperi mai multe despre acest startup aici.

Tulipr

  • Tulipr - companie românească care construiește o platformă de eSourcing pentru marketing și evenimente, reducând decalajul dintre cumpărători și furnizori, consolidând și înlăturând ineficiențele de aprovizionare.

Două fondatoare schimbă felul în care evenimentele aduc oamenii împreună. De la MVP până acum au luat o investiție pre-seed de 150.000 euro și au fructificat-o în contracte cu o valoare cumulată de un million euro, 3.500 de utilizatori, și au crescut organic la 30 de clienți business.

Tulipr vrea să aducă o abordare digitală integradă în industria evenimentelor, despre care puteți citi mai multe aici.

Pe lângă startup-urile românești alese de juriu pentru Top 100 Startup Challenge VIII, sunt și multe alte companii din Polonia, Estonia, Lituania, Cehia, Croația și alte țări din Europa centrală și de est.

Zonele în care activează companiile tech din listă sunt pe direcții care vizează soluții de energie regenerabilă, software de infrastructură, AI, travel și e-commerce.

Puteți descoperi toate startup-urile din top aici.