Cea mai mare finanțare a primit-o firma Databricks, ce are doi cofondatori de origine română, primind oficial o investiție de 1,6 miliarde de dolari și o evaluare de 38 de miliarde de dolari. Runda de finanțare din seria H a fost condusă de Counterpoint Global (Morgan Stanley), alături de alți investitori precum Baillie Gifford sau Clear Bridge.

Databricks dezvoltă tehnologii pentru baze de date. Aceasta a fost fondată în anul 2013, de un grup de profesori de la University of California, Berkeley. Printre cofondatori se numără CEO-ul companiei, Ali Ghodsi, precum și doi informaticieni de origine română: Ion Stoica (președinte executiv al companiei) și Matei Zaharia (chief technologist).

Whoop este un health-tech startup ce oferă coaching timp de 24 de ore, 7 zile din 7 pentru a îmbunătăți sănătatea clienților. Startup-ul a obținut o finanțare de 200 de milioane de dolari într-o serie F, atingând o evaluare de 3,6 miliarde de dolari. Runda a fost condusă de Softbank Vision Fund 2. Whoop a fost fondată în 2011 de către John Capodilupo, Will Ahmed și Aurelian Nicolae, ce studia matematică și statistică la Harvard.

Linearity este un startup din Germania ce dezvoltă Vectornator, o platformă digitală de grafică pentru designeri, artiști etc. Startup-ul condus de Vladimir Dănilă a obținut o finanțare de 20 de milioane de dolari, într-o rundă condusă de EQT Ventures alături de 468 Capital. Au mai investit și investitori de tip angel precum Bradley Horowitz, Jonathan Rochelle sau Charles Songhurst.

Vladimir Dănilă a lansat Vectornator în Germania, în anul 2017, pe când el avea doar 17 ani.