Pentru a ne adapta pentru viitor, la nivel antreprenorial, dar și investițional, trebuie să știm încotro să ne uităm și să vedem cum va arăta lumea în câțiva ani. Nu mai e suficient doar să ne bazăm pe instinct.

Săptămâna aceasta am descoperit un infografic excelent pe Visual Capitalist și am decis că e o lectură de weekend excelentă pentru comunitatea start-up.ro. Investitorii urmăresc mereu trendurile și au fost identificate o serie de lucruri ce vor marca viitorului.

Finanțare pentru cercetare și dezvoltare. Numărul investițiilor în tehnologii care sunt în creștere e din ce în ce mai mare. Companiile din tehnologie au făcut achiziții de peste 278 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2018, o creștere de 50% față de 2017. Asta pentru a se adapta la noile tehnologii.

Forța de muncă a viitorului va avea alte cunoștințe și deprinderi. Skill-uri tehnice și cele așa-numite soft, adică modul de interacțiune, comunicarea și empatia vor fi priorități pentru angajatorii din viitor. Numărul de ore unde vor fi folosite deprinderi tehnice va crește cu 55% până în 2030.

Nevoile societății vor influența din ce în ce mai mult afacerile și nu va mai fi doar despre profit. De exemplu, accesul la servicii medicale de calitate va fi un focus pentru următorii ani, la fel ca și accesul la un stil de viață mai bun și mai liniștit. Antreprenorii trebuie să se uite și spre cum pot face viața oamenilor mai puțin presantă.

Află mai multe despre trendurile de investiții și afaceri pentru următorii ani din infografia de mai jos. Dacă vrei să vezi și alte date interesante, poți intra aici pe Visual Capitalist.