Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, în cadrul cafenelei de specialitate Beans&Dots și a spațiului de evenimente Mezanin din Palatul Universul. Vor avea loc workshopuri interactive dedicate atât antreprenorilor, cât și consumatorilor, de la 9 dimineața la ora 21.

În același timp, va avea loc a doua ediție a Campionatului Național de Aeropress. Aeropress-ul este o tehnică specială de preparare a cafelei prin infuzare și presiune controlată, în acest moment exista o competiție internațională cu 50 de țări participante, printre care și România. 54 de barista sunt așteptați să intre în competiție pentru marele premiu: participarea la finala Campionatului Mondial de Aeropress din Seul, Coreea de Sud, din noiembrie 2017.

Prajitoriile artizanale The Barn Berlin, Taf Rostery Atena, Bocca Coffee Amsterdam s-au alăturat evenimentului din București și vor trimite un reprezentant în juriul din septembrie, dar și dintre cele mai bune selecții de cafea din Europa.

Juratii editiei sunt Vlad Buda, Steam Coffee Shop, Stefanos Domatiotis, Taf Rostery Atena, campion mondial la mai multe competiții de profil, Alexandru Nicuale, Campion Mondial al Prajitorilor 2016, sau Yuko Inoue, care a câștigat Coffee Masters New York.