Acest articol a fost publicat prima oară în rubrica „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro din data de 21 septembrie 2022.

Ca orice om nou într-o industrie mică, cumva e normal să primești la un moment dat întrebarea: “tu a cui ești”? Și nu la modul în care o auzeam la scoală sau prin vecini ca să ti se valideze vreun rang sau cu ce pot ajuta mama/tata/ unchiul sau bunicul instituția. Nu, la modul onest, în care oamenii care se străduiesc de mult să creeze ceva vor să știe scopul și durata vizitei.

Mi-am trecut gazda printr-un scurt debriefing și i-am povestit cum și eu, ca și el, am căutat pe sub pietre ca să găsesc poveștile alea de adus la lumină. El, evident, cu resursele unui hub și a unui ecosistem în construcție, eu cu uneltele media.

Și așa am simțit că se creează un pod între cele 2 lumi și întrebarea “tu a cui ești” primea răspunsul sub forma unui om care vrea să contribuie.

Coincidența sau nu, și tema How to Web de anul acesta este tot pe brieful ‘Time to Build’. Pentru că într-o industrie cum e cea a startupurilor, oamenii pun umărul la treabă așa cum pot.

Și e firesc ca atunci când apare un om nou să vrei să știi ce poate construi el. Și înțeleg că poate exista puțin scepticism când apare o figură nouă în joc.

Dar vreau să știi că a fi ăla nou vine cu avantajul curiozității și al entuziasmului. Dacă ești nou, vezi totul cu prospețime și chiar îți poți aduce contribuția cu o altfel de energie.

Evident că experiența are gloria ei și mă bucur că pot asista la ea din primele rânduri și să învăt direct de la colegii mei și de la oamenii care fac asta de ani buni.

Dar cum bine spunea Vlad într-o altă scrisoare, în urma unui demo day, ai oamenii cu experiență cărora le poți încredința banii tăi pentru că au dovedit că știu ce fac și ai oamenii noi sau tineri pe care îi recomandă entuziasmul și energia.

Voi încheia cu o mulțumire tuturor celor care m-au primit așa frumos în acest sat și promit să ne vedem cât mai des pe teren. Și aflăm care a cui suntem și cum să construim împreună.