Într-o lume aflată încă sub influența COVID-19, turiștii care călătoresc în țară sunt mai atrași de destinații care facilitează menținerea practicilor de distanțare fizică.

Comportamentul utilizatorilor Benefit indică deja că mulți dintre angajații care călătoresc în România aleg, pentru această vară, destinații în mediul rural, în special atunci când călătoresc cu familia. Dacă în 2019, principalele destinații vizate erau litoralul și marile orașe (pentru city-break), în 2021 a crescut interesul pentru locuri mai puțin cunoscute, cu atât mai mult cu cât acestea promit reducerea expunerii la COVID-19.

Codruţ Nicolau, General Manager Edenred România şi Benefit: „ Anul acesta, se observă un apetit crescut pentru călătoriile interne în rândul angajaților din România, mai ușor accesibile în condiții de siguranță. După o perioadă de provocări pentru turismul intern, turiștii au reluat achiziția de vacanțe în țară. În ultimele 6 luni, tranzacțiile efectuate în categoria Turism intern din platforma Benefit s-au dublat și trendul este promițător. Voucherele de vacanță sunt al doilea cel mai dorit beneficiu extrasalarial din platforma Benefit, după tichetele de masă”.

Voucherele de vacanță acordate angajaților din mediul privat beneficiază de facilități fiscale importante, contribuind la bunăstarea angajaților și sprijinind, în același timp, industria locală de turism.

Angajatorii din mediul privat pot acorda vouchere de vacanță salariaţilor lor în limita a 6 salarii minime brute/ angajat/ în decursul unui an fiscal pentru a beneficia de facilitățile fiscale aferente acestora. Astfel, pentru voucherele de vacanță oferite în această limită, angajatorului nu îi revin obligații de plată, iar angajatul plătește doar impozitul pe venit de 10%.

Voucherele de vacanță reprezintă un beneficiu inclusiv pentru turismul intern, generând venituri suplimentare industriei, în condițiile în care acestea pot fi folosite exclusiv în unitățile turistice din România. Angajații pot utiliza voucherele de vacanță la hoteluri, pensiuni și agenții de turism din România aflate în rețeaua de parteneri a emitenților.