Uber a sosit la Cluj pe 4 august, la timp pentru a servi orașul în timpul Festivalului Untold, când peste 300.000 de oameni din România și din afara țării au venit în orașul transilvănean la unul din cele mai importante festivaluri din regiune. 85% din cursele cu Uber în această perioadă au fost făcute de turiști din 118 orașe din peste 25 de țări.

“Clujul a fost cea mai de succes lansare a Uber din Europa Centrală si de Est - ne bucurăm că am putut fi acolo când orașul a avut cea mai mare nevoie. Da, există actori privați cu interese personale care ar dori ca lucrurile să rămână neschimbate, în detrimentul consumatorilor și al orașului. Împreună cu partenerii noștri, vom continua să oferim încă o opțiune sigură și de încredere clujenilor și miilor de turiști străini”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Infografic - Uber @ Untold-01

“Sunt clujeancă și am avut ocazia să experimentez Uber-ul în Cluj în aceste ultime 4 zile. Am vrut să vă împărtășesc această experiența a mea deoarece mă bucur extrem de tare că s-a lansat și aici. Îmi doresc mult să ajungă cel puțin la fel de utilizat ca în București. Am călătorit în ultima perioadă destul de mult la București și așa am încercat prima oară acest serviciu. Sunt extrem de mulțumită de el și m-am bucurat când am văzut că aceleași servicii de bună calitate au venit și la Cluj. Îmi doresc să existe mai multă transparență în Cluj și o mai mare aplecare spre client din partea tuturor celor care oferă servicii de transport în orașul nostru” a spus Ioana Curta, Incident Manager la o firma de IT din Cluj.

În topul orașelor cu cei cei mai mulți utilizatori de Uber care au venit la Untold au fost Londra, Paris și San Francisco.

Oamenii au ales Uber mai ales pentru a ajunge în siguranță acasă, după concerte. Orele de vârf la Uber au fost în zilele cu festivalul Untold de la 3 până la 7 dimineața. În ciuda orelor târzii, utilizatorii de Uber din Cluj au fost atenți: doar trei obiecte au fost raportate pierdute în Uber și recuperate apoi: două perechi de chei și un portofel.