Update 3 octombrie:

Din cauza creșterii numărului de cazuri Covid din România și noilor restricții impuse în București, Valve, publisherul Dota 2, a luat decizia ca TI10 să aibă loc fără spectatori pe Arena Națională din București.


Update 22 septembrie:

Biletele pentru turneul Dota 2 de la București au fost puse în vânzare. Timpul mediu de așteptare pentru a intra le site-ul de unde pot fi cumpărate este de circa 20 de minute.


Cel mai mare turneu de Dota 2, The International, va avea loc la București, pe Arena Națională, între 7 și 10 octombrie 2021, iar faza principală va începe pe 12 octombrie 2021. Apoi, pe 17 octombrie, cele mai bune două echipe de Dota 2 din lume se vor confrunta pentru câștigarea trofeului Aegis și partea leului din fondul de premiere de 40.018.195 USD disponibil. Oficialii turneului au anunțat prețul biletelor și condițiile de acces ale spectatorilor.

Astfel, biletele pentru turneul de Dota 2 vor intra la vânzare pe data de 22 septembrie, începând cu ora 12 EEST (Eastern European Summer Time – adică chiar ora României), și vor fi disponibile pentru achiziție aici.

Biletele pentru turneul de Dota 2, The International, vor fi disponibile doar pentru faza de playoffs, care va avea loc între 12 și 17 octombrie, iar prețul lor este de 249 de lei pentru 12-13 octombrie, la fel și pentru 14 și 15 octombrie, și ajung la 999 de lei pentru finală – 16-17 octombrie, scriu cei de la Gosu Gamers.

Dota 2 la București, pe Arena Națională - condiții de acces

Vor putea fi achiziționate câte 5 bilete per bundle, sau un total de 15 bilete per tranzacție.

Totodată, una dintre cerințele organizatorilor pentru accesul publicului este ca toți participanții să fie complet vaccinați împotriva coronavirusului.

Astfel, la intrarea pe Arena Națională, locul unde se va desfășura turneul mondial de Dota 2, publicul va trebui, pe lângă bilet, să facă dovada vaccinării și să aibă un act valabil de identitate.

The International, turneu de Dota 2 la București

The International este un turneu anual organizat de Valve din 2011. Prima ediție a avut loc la Koln și a avut o bază de premiere de 1,6 milioane de dolari.

Turneul a mai fost organizat în trecut de Seattle, Vancouver, Shanghai. A zecea ediție urma să aibă loc la Stockholm, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

La turneul desfășurat, de exemplu, la Shanghai s-au uitat la transmisiune în același timp 1,97 de milioane de persoane.