Indiferent de serviciul de videoconferință folosit, cel mai important lucru este ca profesorul să fie și administratorul sesiunii video, astfel încât să poată remedia rapid orice nereguli ar apărea pe parcurs.
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au realizat un tutorial video în care ne prezintă soluții pentru ca să organizăm o videoconferință în siguranță pe Zoom, Meet sau Teams. Acesta poate fi urmărit mai jos, și am selectat câteva informații utile pe care, dacă le aplicați, videoconferințele ar trebui să se desfășoare fără incidente.
Cum faci o videoconferință pe Zoom?
Pentru a crea o videoconferință Zoom, folosiți butonul de schedule meeting și completați detaliile evenimentului. Nu uitați să securizați întâlnirea folosind o parolă și să selectați toate opțiunile de la Advanced Options. Acestea sunt menite pentru a te asigura că toți participanții trebuie să introducă o parolă pentru a se conecta la întâlnire și, odată intrați, vor avea microfoanele dezactivate și vor putea vorbi doar cu permisiunea organizatorului.
Distribuiți link-ul conferinței prin email către participanți. Este recomandat să o faceți prin mail și nu prin grupuri de WhatsApp sau Messenger pentru a evita recircularea linkului către persoane neautorizate.
Aflați mai multe detalii despre cum să ne păstrăm viața onșine în siguranță și în #NOHACK, o serie de video-uri și podcast-uri în care, alături de Bitdefender, abordăm cele mai importante aspecte de securitate pe internet și le explicăm pe înțelesul tuturor.
Cum faci videoconferință pe Google Meet?
Acest serviciu este recomandat profesorilor și elevilor care au deja un cont asociat pe Gmail. Folosiți doar emailul pentru a distribui linkul către participanți. în timpul videoconferinței puteți verifica în orice moment lista de participanți.
Cum faci o videoconferință pe Microsoft Teams?
Când folosiți Microsoft Teams, în momentul în care creați o clasă sau un grup, asigurați-vă că adăugați doar persoane care trebuie să facă parte din acel grup. Ei vor primi prin email invitația către acest grup și, ulterior, către orice activitate derulată acolo.
Indiferent de platforma folosită, dacă vreți să împărtășiți ecranul calculatorului propriu, asigurați-vă că aveți închise alte pagini sau aplicații pentru a evita împărtășirea conținutului irelevant sau personal cu participanții la videoconferință.