Autoritatea Olandeză pentru Protecția Datelor a impus Uber să plătească o amendă în valoare de 600.000 de euro pentru încălcarea legislației olandeze privind încălcarea datelor, în urma breșei de securitate care a avut loc la Uber în 2016. În același timp, compania va trebui să plătească și 385.000 de lire sterline, aproximativ 433.000 de euro, fiind taxată de Biroul Comisarului pentru Informaţii al Marii Britanii (ICO) pentru același incident, scrie TNW.

După ce hackerii au reușit să acceseze datele personale ale 57 de milioane de clienți Uber la nivel global, compania a ascuns incidentul mai mult de un an. Atacatorii au intrat atunci în posesia numelor, adreselor de email și numerele de telefon, atât ale călătorilor, cât și ale șoferilor. Prin tăinuirea acelei breșe, Uber nu s-a conformat cu legile care spun că astfel de incidente trebuie raportate în maximum 72 de ore de la descoperirea breșei. În schimb, compania a ales „să plătească tăcerea” atacatorilor cu 100.000 de euro, pentru ca aceștia să șteargă datele.

Decizia de a mușamaliza incidentul costă scump compania, având în vedere că anul trecut Uber a fost obligată să plătească o amendă de 148 de milioane de dolari după ce a ajuns la o înțelegere cu cele 50 de state care au atacat compania în judecată.

Foto credit: dennizn / Deposit Photos