Pe măsură ce se apropie de listarea la bursă, planificată pentru anul viitor, Uber întreprinde tot mai multe acțiuni care să dea bine în fața investitorilor. Una dintre strategiile companiei este să-și extindă gama de servicii.

Persoane familiare cu planurile companiei au declarat pentru The Financial Times că gigantul în industria transportului construiește o platformă, numită Uber Work, care să conecteze oamenii în căutarea unui loc de muncă și posturile vacante pe termen scurt, cum ar fi joburile de chelner și agent de pază, scriu cei de la Business Insider.

În același timp, publicația spune că există posibilitatea ca această inițiativă să atragă critici din partea activiștilor, care consideră că Uber are un model de muncă exploatator față de șoferi, lipsindu-i de beneficiile angajării clasice.

Compania ar fi testat Uber Works în Los Angeles și dezvoltă serviciul în Chicago, dar nu se știe cu precizie dacă și alte joburi sunt luate în considerare, în afară de cele de chelner și agent de pază.

Foto credit: Vadymvdrobot / Deposit Photos