Începând de azi, utilizatorii Uber din România își pot seta un profil de business și pot face diferența între călătoriile în interes personal și cele pentru serviciu. Compania și-a dezvoltat aplicația astfel încât să permită utilizatorilor din România să descarce documente  fiscale din aplicație după fiecare cursă și să își seteze rapoarte saptămânale sau lunare.

Business Profiles Animatie 1

Aceasta le permite să facă diferența între călătoriile în interes personal și cele în interes de serviciu și să asocieze conturi bancare diferite celor două profiluri: personal și de business. Pentru asta, Uber a dezvoltat tehnologia din spatele aplicației care permite acum descărcarea și procesarea cu ușurință a documentelor fiscale emise de șoferii parteneri care oferă servicii pe platforma Uber.

“Uber este un actor global care se adaptează la contextul și cerințele locale. Foarte mulți utilizatori ne-au cerut această facilitate, iar acum ne bucurăm să le oferim posibilitatea de    a-și face un profil separat pentru cursele în interes de afaceri și acces ușor la documentele fiscale pentru decontarea acestor cheltuieli. Următorul pas va fi Uber for Business, un serviciu pentru mediul de afaceri. Acesta va permite unei companii să își facă un cont sub care să ofere angaților curse atât în țară, cât și în călătoriile de afaceri în altă țară. Pentru angajați, aceasta înseamnă că nu mai trebuie să plătească ei cursa și apoi să o deconteze, compania fiind cea care acoperă direct costul,” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Trecerea de la un profil la altul se face simplu, prin atingerea unui buton. Indiferent de profilul ales (personal sau de business), utilizatorii din România pot acum să își descarce documentele fiscale după fiecare cursă și pot opta să primească rapoarte săptămânale sau lunare, cu toate documentele aferente acelei perioade.

Mai multe detalii, aici

Cum îți setezi profilul de business:

  • In aplicația Uber, selecteză butonul de Meniu aflat în colțul din stânga sus al ecranului și mergi la Setări (Settings)
  • Iți vei putea seta un profil de business și vei putea modifica adresa de email către care vor fi trimise documentele fiscale, precum și detaliile cardului asociat profilului
  • Apoi, ai opțiunea să setezi frecvența cu care vei primi rapoarte cu situația curselor efectuate - pot fi săptămânale, lunare, sau ambele
  • Poți edita și numele profilului de business (de exemplu, Alex - work) și imaginea asociată acestuia.