Uber se lansează în al treilea oraș din România, Brașov. De la ora 13.00, brașovenii vor putea încerca serviciul, iar cei care nu au cont au o cursă gratuită.

uber george vintila

Pentru a beneficia de cursa gratuită, brașovenii trebuie să-și instaleze aplicația și să introducă în câmpul de Promo codul Brasov.

Tariful de bază în Brașov va fi de 1,5 lei, identic cu cel pe kilometru, iar minutul costă 0,2 lei. Tariful minim perceput va fi de 7 lei, iar tariful de anulare e de 6 lei, dacă pasagerul anulează cursa după cinci minute. Potrivit Uber o cursă de la gara din Brașov până în Piața Sfatului ar costa 8 lei, în condiții de trafic normal.

brasov_app_openings-1

“Brașov este un oraș în plină dezvoltare și are nevoie de alternative inteligente. Vom veni întotdeauna acolo unde oamenii vor să folosească Uber. Acum suntem aici și suntem pregătiți să oferim încă opțiune de mobilitate sigură și de încredere pentru utilizatori și o oportunitate economică flexibilă pentru șoferii care ne devin parteneri. Același interes mare îl vedem și la Timișoara, unde sperăm să lansăm în curând” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Conform informațiilor obținute de start-up.ro, șoferii din București au posibilitatea de a se duce la Brașov pentru a profita de bonusurile oferite de companie, așa cum s-a întâmplat și la Cluj-Napoca. Astfel, doar șoferii cu peste 4,9 stele rating (din 5) vor avea voie să meargă la Brașov, unde dacă vor fi online în prima zi vor primi 250 de lei bonus. De asemenea, mai există și alte bonusuri de 150 de lei și 500 de lei în funcție de numărul de ore petrecute online.

Cum folosești Uber în Brașov dacă nu ai făcut-o până acum? Descarcă aplicația pentru iOS sau Android, introdu cardul tău bancar, deschizi aplicația și comanzi o mașină. Aplicația transmite timpul în care va sosi șoferul, numele său, tipul mașinii și numărul de înmatriculare. De asemenea, vezi rating-ul șoferului. După fiecare cursă nu trebuie să plătești cash și nici să lași bacșiș și oferi un rating de la o stea la cinci stele pentru șofer.

Uber are aproximativ 120.000 de utilizatori în cele două orașe în care acționează.

---

Citește mai mult despre conflictul pe care-l are Uber la Cluj-Napoca. Taximetriștii de acolo au dat în judecată compania și Tribunalul a decis că Uber nu mai are voie să facă servicii de transport. Cu toate acestea, serviciile Uber sunt în continuare funcionale, deoarece firma americană consideră că oferă o aplicație, nu servicii de transport persoane.