O schimbare făcută aplicației Uber a permit șoferilor neautorizați să încarce pozele pe conturile altor șoferi, ceea ce înseamnă că puteau folosi aplicația ca și cum ar fi avut autorizație. Problema nu a fost individuală, ci a însemnat 14.000 de curse în Londra făcute de șoferi neautorizați.

Uber are 21 de zile să facă apel în Londra și va putea să funcționeze în continuare. Uber probabil va contesta decizia și va merge în instanță, ceea ce va permite șoferilor și pasagerilor să folosească aplicația în continuare.

Uber are în momentul de față 45.000 de șoferi în Londra. Nu e prima oară când departamentul de transporturi din Londra nu a permis Uber să opereze. În 2017 Uber și-a mai pierdut licența din cauza modului în care își preselecta șoferii și a faptului că nu verifica trecutul acestora și posibilul cazier.

Potrivit ultimelor date financiare prezentate de Uber la nivel mondial, compania a înregistrat pierderi de un miliard de dolari pe ultimul trimestru. Dar e un trimestru bun, pentru că a avut un trimestru anterior de 5 miliarde de dolari pierderi. Acestea vin din creșterea agresivă pe piețele internaționale ale Uber, compania încercând să fie prezentă în cât mai multe piețe. Așadar, pierderile sunt mari, dar veniturile par a fi în creștere.

Veniturile Uber au ajuns la 3,8 miliarde de dolari, față de 2,9 miliarde de dolari anul trecut, o creștere cu 30%. Business-ul de ridesharing crește, dar semnele nu sunt neapărat încurajatoare pe zona de livrări de mâncare sau trotinete.

De exemplu, pierderile Uber Eats au crescut cu 67% la 316 milioane de dolari, de la 189 de milioane de dolari. Dar vânzările din această zonă au cresut cu 64%, iar veniturile din Uber Freight, divizia de transporturi rutiere cu camioane, au crescut cu 78%, deși are pierderi de 181 de milioane de dolari, dar este încă în faza dezvoltării inițiale.