În urma unei prime analize legale a deciziei Curții de Apel Cluj, oficialii Uber România au dat publicității un comentariu precum și câteva precizări de context.

"Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au declarat oficialii Uber.

Date de context:

Din perspectiva celor de la Uber, o primă analiză a deciziei Curții de Apel arată că o parte a acțiunilor cerute de reclamanți au fost respinse și că serviciul Uber nu este interzis în Cluj.

"Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență Țări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croația, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piața pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicațiile de ridesharing", completează aceștia în declarația dată publicității în această dimineață.

Aseară anunțam faptul că Uber nu mai are voie să transporte pasageri în Cluj după ce apelul său a fost respins de Tribunalul Specializat Cluj. Decizia a fost anunțată pe data de 25 aprilie, este definitivă și executorie.