Compania americană de ride-sharing a primit asigurări de la aceștia că serviciile sale vor fi reglementate în perioada imediat următoare în linie cu recomandările Comisiei Europene. Anunțul este unul care vine la doar o zi după ce COTAR a organizat un miting de protest împotriva Uber și companiilor de ride-sharing.

Comunicatul Uber

”În cursul zilei de astăzi, 27 aprilie 2017, ne-am întâlnit cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu și reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).

În cadrul discuției referitoare la evenimentele din ultimele zile, am primit asigurări că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul UBER și nici șoferii parteneri. UBER nu este un serviciu de taxi, lucru agreat inclusiv de către reprezentanții Guvernului. Salutăm deschiderea Guvernului României, care și-a exprimat intenția de a defini și reglementa serviciile de ridesharing în linie cu recomandările Comisiei Europene și suntem încrezători că vor urma pași concreți în perioada imediat următoare." declară oficialii Uber România.

Mai multe detalii despre războiul dintre transportatorii autohtoni și Uber puteți găsi pe Wall-Street.ro, aici.