Din cauza unor legi destul de dure date de premierul maghiar Victor Orban, Uber a decis să se retragă din Budapesta. Este vorba de niște norme legislative care reglementează accesul la internet pentru șoferii ”serviciilor de dispecerat ilegale”.

Această lovitură este una dintre cele mai recente pentru compania din San Francisco. În mai toată Europa, serviciul de ”ride on-demand” a întâmpinat rezistență serioasă din partea taximetriștilor care au fost cel mai afectat segment de ascensiunea acestuia, conform Financial Times.

Noile reglementări maghiare ar da posibilitatea poliției de a penaliza șoferii Uber prin amenzi usturătoare sau chiar și prin confiscarea autoturismului, motiv pentru care compania nu a riscat și s-a retras cu totul de pe piață.

Ungaria este al doilea stat european din care pleacă Uber, după Bulgaria. De asemenea, situații incerte din punct de vedere legal au existat și în Franța, Belgia, Italia sau Spania. Toate aceste lucruri se întâmplă în detrimentul unui raport publicat de Comisia Eurpeană prin care cere țărilor membre să nu interzică aplicația.