Potrivit ultimelor date financiare prezentate de Uber la nivel mondial, compania a înregistrat pierderi de un miliard de dolari pe ultimul trimestru. Dar e un trimestru bun, pentru că a avut un trimestru anterior de 5 miliarde de dolari pierderi. Acestea vin din creșterea agresivă pe piețele internaționale ale Uber, compania încercând să fie prezentă în cât mai multe piețe. Așadar, pierderile sunt mari, dar veniturile par a fi în creștere.

Veniturile Uber au ajuns la 3,8 miliarde de dolari, față de 2,9 miliarde de dolari anul trecut, o creștere cu 30%. Business-ul de ridesharing crește, dar semnele nu sunt neapărat încurajatoare pe zona de livrări de mâncare sau trotinete.

De exemplu, pierderile Uber Eats au crescut cu 67% la 316 milioane de dolari, de la 189 de milioane de dolari. Dar vânzările din această zonă au cresut cu 64%, iar veniturile din Uber Freight, divizia de transporturi rutiere cu camioane, au crescut cu 78%, deși are pierderi de 181 de milioane de dolari, dar este încă în faza dezvoltării inițiale.

Business-ul de trotinete electrice și biciclete nu e neapărat încă relevant. Acum un an avea venituri de 3 milioane de dolari, iar anul acesta a ajuns la 38 de milioane de dolari.

401 milioane de dolari au fost pierderi din zona compensații bursiere. Dar Uber luptă cu pierderile acestea, pentru că au anunțat că au reziliat contractele pentru mai bine de 1.100 de angajați. Acțiunile Uber au scăzut cu 4% în urma anunțării rezultatelor.