Cei de la Uber au făcut o statistică a primelor trei luni de prezență a serviciului UberGREEN la nivel local. Astfel, de la lansarea acestuia, 9.782 de persoane au utilizat mașinile electrice. În total, șoferii și pasagerii au parcurs o distanță totală de 71.769 de kilometri.

Dacă această distanță nu ar fi fost parcursă cu o mașină electrică, 8,5 tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în atmosferă (conform https://ec.europa.eu, o mașină obișnuită emite, în medie, 118.5 grame de CO2/km).

Cea mai lungă cursă efectuată cu un UberGREEN a fost de 34,7 kilometri, iar o mașină electrică ajunge la utilizatorii Uber, în medie, în 8,7 minute.

Am testat și noi serviciul UberGREEN și am povestit despre această experiență.

“Rezultatele pilotului sunt încurajatoare. Lucrăm în prezent la dezvoltarea serviciului în București și invităm alături de noi companiile care vor să investească în dezvoltarea mobilității electrice. Am discutat cu reprezentanții Ministerului Mediului și ne-am exprimat deschiderea pentru a coopera astfel încât tot mai mulți oameni să aibă acces la un serviciu de mobilitate 100% electric, convenabil și la un buton distanță. Credem că viitorul transportului este electric, împărțit cu alții și autonom. Mai este încă o cale lungă până acolo, dar serviciile ca UberGREEN sunt un pas în acea direcție” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

București este primul oraș din Europa Centrală și de Est în care Uber oferă un serviciu de ridesharing complet electric, în parteneriat cu Eldrive. Acesta a fost lansat oficial la finalu lunii februarie. În Europa, Uber mai oferă opțiuni electrice de mobilitate în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto, Zurich și Munich.

Credem că viitorul transportului este electric, împărțit cu alții și autonom

Recent, Dara Khosrowshahi, noul CEO Uber, a anunțat lansarea UberGREEN și în Berlin, până la finalul anului.

Mașinile UberGREEN în București sunt modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40, care permite o autonomie de 400 km NEDC (echivalentul unei distanțe reale de 300 km în mediu urban și limitrof) după o singură încărcare.

Conform unui studiu realizat de Deloitte, în România vor fi peste jumătate de milion de maşini electrice până în 2030.

În luna mai a acestui an, Comisia Europeană a anunțat declanșarea procedurii de infringement împotriva României pentru nerespectarea normelor de calitatea a aerului, București fiind unul din cele mai poluate orașe din țară.

Capitala cu 3 locuri de parcare la 10 mașini

România a fost aleasă pentru lansarea serviciului pilot UberGREEN pentru că este una dintre cele mai importante țări din Uniunea Europeană pentru Uber, dar și pentru că București se confruntă cu o problemă severă a poluării aerului. România este a doua piață din regiune și a cincea din Uniunea Europeană pentru Uber. În prezent, Uber are o jumătate de milion de utilizatori doar în București. Totodată, în București circulă zilnic circa 1,5 milioane de mașini care transportă peste 3 milioane de persoane. În Capitală sunt 3 locuri de parcare la fiecare 10 mașini.