Uber a trimis deja invitația pentru lansarea unui serviciu “electric” pe data de 28 februarie. Probabil că lansarea va fi făcută împreună cu BMW, cu mașini BMW i3.

uberGREEN e serviciul oferit de compania de ridesharing prin care clienții vor putea comanda mașini electrice 100%. Oficialii Uber au anunțat acest lucru la forumul Digital România International Forum II.

Utilizatorii Uber, în număr mare în cele patru orașe din România unde serviciul este activ, vor putea observa în aplicație o nouă mențiune, pe lângă UberX, Uber Premium și Uber Black. Prețul va fi unul egal cu cel de la UberX, dar serviciul va avea un număr limitat de mașini.

uberGREEN a fost deja testat în Paris, Portugalia, Africa de Sud și Elveția. În momentul acesta Uber are zeci de mii de clienți în România. Totodată, București va fi primul oraș din Europa Centrală și de Est cu uberGREEN.

“Mă bucur să vă anunț astăzi că, până în ianuarie, vom introduce în București UberGREEN - un serviciu care oferă 100% mașini electrice. Este un serviciu disponibil și în alte capitale europene, precum Lisabona sau Paris. București va fi primul oraș din CEE cu UberGREEN. Suntem hotărâți să definim viitorul mobilității urbane - dar nu o putem face singuri. Vrem să fim parte a soluției și putem face asta doar lucrând împreună”, a declarat Pierre-Dimitri Gore-Coty, vicepreședintele UBER pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, prezent la București în cadrul evenimentului Digital Romania International Forum.