Kostya lucrează ca developer IT și a trecut prin mai multe firme până acum. Astăzi lucrează pentru o companie din China, de la distanță, iar pe seară se ocupă de Onlot Lottery, pe care-l finanțează din bani proprii până acum.

Ideea i-a venit lui Kostya amintindu-și de plăcerile copilăriei. I-a rugat pe părinți să-i cumpere primul bilet la 9 ani. Nu a câștigat niciodată, dar a studiat cum funcționează loteriile și a înțeles că sunt mai multe șanse să fii lovit de un meteorit decât să câștigi la loterie.

"Șansele sunt de una la 250 de milioane. Loteriile exploatează visele și speranțele oamenilor. Am hotărât să schimb ceva, să fac o loterie în care să fie învingători garantați", spune Kostya.

Lucrează de două ani, iar ideea a evoluat. Astăzi e o loterie cu trei câștigători garantați de fiecare dată și folosește nu doar bitcoin, ci și în alte monede virtuale. "Cu ajutorul monedelor virtuale putem să nu cădem sub regulile statului. Majoritatea statelor au monopol pe loterii și este interzis altor persoane fizice sau juridice să organizeze astfel de activități", spune Kostya.

Cum funcționează Onlot Lottery?

Pe Onlot Lottery se organizează o tragere în fiecare săptămână, în fiecare vineri. La începutul fiecărei trageri se stabilește suma inițială, de exemplu 10.000 de dolari, care ar putea însemna mai mult sau mai puțin 2 bitcoini. Așadar, cei care vor să participe pot cumpăra un bilet de 10 dolari, dar în bitcoin. Mai multe bilete cumpărare înseamnă mai multe șanse.

"Bitcoinii de la vânzarea biletelor se adună la suma inițială și formează jackpotul. În momentul tragerii se aleg câștigătorii. Primul ia 50%, următorul 15%, iar al treilea ia 5%. Onlot primește 30% din fiecare extragere. Sumele corespunzătoare sunt adăugate la balanțele jucătorilor și persoana dată poate scoate bitcoini în orice moment pe wallet-ul personal", explică fondatorul. Loteria e bazată pe sistemul blockchain.

Toate tranzacțiile sunt păstrate în blockchain, dar nimeni nu poate afla cine sunt câștigătorii. Depozitul și retragerea banilor sunt anonime și garantate prin blockchain.