Lenovo vinde din nou telefoanele Moto sunt brandul Motorola. Motorola Moto Z2 Play este un telefon care se remarcă prin faptul că poți lipi magnetic module Moto Mods care fotografiază în 360 de grade, care cresc capacitatea bateriei și care pot proiecta imagini pe pereți.

Motorola Moto Z2 Play - design clasic

Designul este clasic. În epoca telefoanelor fără margini, Motorola Z2 Play aduce aminte de smartphone-uri de acum doi ani. Recunoaștem, totuși, că nu vorbim despre un flagship, așa că acest lucru nu este surprinzător.

Smartphone-ul are margini superioare și inferioare groase. În partea inferioară este butonul de home cu senzor amprentă, care poate fi folosit și pentru a face scroll în meniuri.

Fără Moto Mods, telefonul este subțire, dar are un grip destul de slab și se ține ciudat în mână. Dacă-i adaugi un capac obișnuit, lucrurile devin mai bune. Cu toate acestea, în cazul capacelor simple am remarcat faptul că îmbinarea nu este una perfectă și pare că telefonul nu este bine închegat.

Ecranul este unul de 5,5 inci, cu un raport body/screen destul de mic, de doar 70% Rezoluția este Full HD, iar sticla este una Gorilla Glass 3.

Specificații Motorola Moto Z2 Play

Specificațiile telefonului sunt unele specifice unui mid range, iar asta nu mai e de mult un dezavantaj.

Procesorul este unul tipic pentru telefoanele din această categorie, Qualcomm Snapdragon 626, cu o memorie RAM de 3 GB (4GB pentru varianta de 64 de GB). Capacitatea de stocare este de 32 de GB (sau 64 de GB) extensibilă cu un card microSD. Un avantaj al telefonului este slotul dual SIM. Poți pune două cartele, dar și un card de memorie.

Per total, performanțele telefonului sunt foarte bune și fluide. În momentul de față, orice telefon mid range cu un Android curat merge fără întreruperi, fără să simți o diferență față de cele premium.

Bateria este un element impresionant al telefonului de la Motorola.

Deși are 3.000 de miliamperi, comparabilă cu alte terminale de pe piață, optimizarea este una foarte bună. Telefonul m-a ținut vreme de o zi jumătate, deși l-am folosit intens într-un mix de WiFi și 4G.

Cu ajutorul modulului Incipio Offgrid, poți conecta magnetic o carcasă care conține și o baterie suplimentară. Deși îngroașă terminalul, adaugă, teoretic 22 de ore de autonomie. Astfel, cu o singură încărcare ai mai mult de două zile de autonomie.

Motorola Moto Z2 Play - cameră foto mediocră

Camera foto de pe Motorola Moto Z2 Play dezamăgește.

La nivel tehnic, camera principală are 12 megapixeli, iar cea frontală are 5 megapixeli. Din păcate, calitatea imaginilor este mai slabă decât alte terminale cu prețuri similare.

În lumină scăzută, telefonul își arată cu adevărat limitele. Camera nu atrage deloc lumina și e aproape imposibil să fotografiezi noaptea. Cu toate acestea, claritatea fotografiilor este decentă în momentul când dai zoom, dovadă că nu s-a umblat foarte mult la software.

Meniul camerei este cel standard de pe Android 7.1.1 Nougat, unul care nu este în vreun fel atractiv față de concurența care a pus accent pe imagistică.

Module Moto Mods care îmbunătățesc telefonul

Ce e cu adevărat special la Motorola Moto Z2 Play e faptul că poți să-i adaugi module suplimentare. Pe piața din România ai disponibile 4, dar am văzut și un modul de gaming la IFA Berlin.

Pe lângă bateria Incipio, ai disponibil un speaker suplimentar de la JB și un proiector Insta-Share care transformă telefonul într-unul potrivit pentru vizualizarea de filme pe un perete.

Spectaculos este modulul de cameră foto Hasselblad, cu un zoom optic 10x și bliț cu xenon. Deși costă suplimentar aproximativ 1.200 de lei, acesta îți transformă terminalul într-unul comparabil cu o cameră foto premium de dimensiuni compacte.

Preț destul de mare

Prețul este unul considerabil mai mare decât al altor dispozitive cu specificații similare: 2.400 de lei.

Cu toate acestea, dacă e să judeci performanțele tehnice, acestea sunt identice. Însă Motorola Moto Z2 Play e singurul telefon din această clasă care este modular. Sistemul creat de Lenovo și Motorola este unul inovator și foarte util. Simplitatea e cea care diferențiază Moto Mods de alte soluții.

Z2 Play e un terminal care e destinat pasionaților, celor care au o afinitate pentru brand și oamenilor care nu se feresc să cumpere accesorii suplimentare.

Concluzia mea e una mixtă. Deși are o cameră foto mediocră, un design învechit și un preț mare, Motorola Moto Z2 Play e un telefon exotic la care plătești pentru posibilitatea de a-l schimba după gustul tău. Îl recomand pasionaților și adolescenților.