Harta ajută utilizatorii să descopere companii și evenimente de tip blockchain. Atunci când intri pe unul dintre pin-urile amplasate pe hartă, se afișează informații suplimentare despre evenimentul respectiv sau despre companie, inclusiv modul în care a fost fondată, activitatea și pagina web. În plus, harta vine cu o opțiune de filtru pentru criteriile de căutare, pentru rezultate mai eficiente.

Astfel, puteți selecta între o inițiativă guvernamentală / corporativă / consorțiu, proiect de tip open source, startup, non-profit, cercetare academică, fundație, dar harta întocmită nu se limitează la acestea. De asemenea, puteți alege aria lor extindere (locală, națională, internațională etc), etapa de dezvoltare sau sponsorii pe care îi are proiectul.

Exisă deja o înregistrare în România, cu un proiect global de tip open source. Este vorba despre Nihilo Coin, o criptomonedă dezvoltată în România, fiind un proiect din sfera de plăți și transferuri internaționale.

Deși harta a fost construită în jurul ecosistemului din Europa, inițiatorii proiectului spun că utilizatorii sunt invitați să adauge pe hartă companii și de pe alte continente. Momentan, nu există înregistrări din afara Europei.

Toate punctele de interes sunt introduse pe bază de crowdsourcing. Chiar dacă Observatorul examinează toate înregistrările înainte de a le pune pe hartă, reprezentanții sugerează că ar fi utilă o cercetare proprie mai amănunțită și că harta este, mai degrabă, o unealtă pentru a descoperi jucători de interes, decât o sursă sigură de informații.

De curând, a fost făcut un anunț potrivit căruia țările europene fac parteneriat în blockchain, pentru promovarea noii tehnologii. La momentul respectiv, România încă nu se număra printre țările semnatare.