Potrivit The Next Web, care citează Financial Times, printr-un proiect de lege care ar urma să fie publicat luna viitoare, oficialii Uniunii Europene și-ar dori să impună o serie de amenzi consistente companiilor care nu șterg acest conținut extremist în decurs de o oră. Inițial, se pare oficialii UE plănuiau să le permită reprezentanților platformelor să șteargă acel gen de conținut în mod voluntar.

De cealaltă parte, companiile au început să se folosească tot mai mult de capacitățile inteligenței artificiale pentru a identifica, în mod automat, conținutul extremist, care promovează terorismul, și să-l elimine rapid acolo unde este cazul.

Totuși, se pare că în ciuda eforturilor lor, între lunile martie și iunie 2018, suporterii și membrii ISIS au urcat peste 1.300 de video-uri pe YouTube care au strâns mai mult de 163.000 de vizualizări. Totodată, mai mult de 24% dintre acele filmulețe postate au rămas pe YouTube vreme câteva ore. Suficient de mult timp pentru ca video-urile să fie descărcate și distribuite prin social media.