Noua funcție, numită Confidential Mode, a fost descoperită inițial în luna aprilie a acestui an, când a ajuns pe versiunea pentru desktop. Acum, Google a anunțat oficial că aceasta este disponibilă și pe dispozitivele mobile, fie ele iPhone-uri sau smartphone-uri cu Android.

”Poți trimite mesaje și fișiere atașate în Confidential Mode din Gmail pentru a proteja informațiile sensibile de accesul neautorizat. Poți folosi modul confidențial pentru a seta date de expirare pentru mesaje sau pentru a revoca accesul la un anumit mesaj în orice moment după trimitere. Primitorii mesajelor confidențiale vor avea opțiunile de forward, copiere, tipărire sau descărcare dezactivate”, scriu oficialii Google despre noua funcție.

Pentru a folosi modul confidențial, trebuie doar să începi să scrii un mesaj, apoi să apeși pe meniul din dreapta-sus (cele trei puncte) și să selectezi opțiunea Confidential Mode. Vei putea seta data de expirare a mesajului, precum și o parolă pentru email, dacă îți dorești asta - cei care primesc mesajul vor trebui să introducă acea parolă (pe care o vor primi prin SMS) pentru a citi conținutul.

Cu toate că gradul de securitate este destul de ridicat, Google nu poate opri pe cineva să facă un screenshot odată ce a deschis mailul, deci aveți grijă ce trimiteți și cui.