Jucătorii pot alege dintr-o varietate de moduri de joc. Aceștia pot avansa spre fruntea clasamentului cu ajutorul experienței îmbunătățite din Modul Carieră, care include un nou sistem de evoluție a luptătorilor prin care fiecare alegere este esențială pentru modelarea abilităților luptătorului.

Jucătorul poate concura pentru a deveni campion absolut în noile moduri Blitz Battles sau se poate înfrunta cu jucători din întreaga lume în Campionatele Mondiale Online. În plus, jucătorii pot evolua în patru medii complet noi, care aduc un omagiu stilurilor fictive și istorice din sporturile de luptă, precum Backyard și Kumite.

În interiorul Octagonului, jucătorii vor vedea, auzi și simți fiecare lovitură decisivă prin reluări ale momentelor impactului și prim-planuri ale feței, după ce își pun adversarii la pământ. EA SPORTS Real Player Motion Tech îmbunătățește arta clinciurilor și oferă o dinamică mai mare asupra mecanicii de doborâre a adversarului, în timp ce o suită de noi animații și mișcări fac finalurile meciurilor mai interesante ca niciodată. Opțiunea Grapple Assist oferă control facil în arenă, iar schema de control rafinată permite o deschidere mai mare către varii combinații și poziționări.

Anul acesta, echipa de comentatori din cadrul Octagonului este formată din fostul campion UFC la categoriile ușoară și grea, Daniel „DC” Cormier, și comentatorul UFC, Jon Anik, care vor oferi o experientă nouă și distractivă.

„Să văd parcursul carierei mele de pe Octagon până în cabina de comentator și înapoi a fost o experiență incredibilă”, a spus Cormier. „Va fi foarte distractiv să mă aud comentând luptele atunci când joc UFC 4, mai ales când pășesc în Octagon pentru a lupta cu personajul meu.”

EA SPORTS UFC 4 oferă o evoluție a jucătorului cu totul nouă în Modul Carieră, care permite caracterelor create să crească pe baza stilurilor utilizate la antrenamente sau lupte. Jucătorii pot obține mai mult de 1.600 de accesorii noi de echipament și peste 120 de emoții, care vor permite ilustrarea personalității luptătorului lor mai mult ca oricând, în timp ce avansează către statutul de superstar UFC.

Membrii EA Access au acces în octagon până la 10 ore. În plus, aceștia pot beneficia de 10% reducere la achiziționarea jocului complet și a punctelor UFC.

Conținutul EA SPORTS UFC 4 a fost stabilit ca fiind adecvat adolescenților peste 13 ani, potrivit Entertainment Software Rating Board (ESRB), și este disponibil pe PlayStation4 și Xbox One, la prețul de 59,99$.