Runda de investiție este condusă de Accel - investitorul principal al primei runde, căruia i s-au alăturat doi noi finanțatori, CapitalG și Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp – participă și ei în această rundă.

“Nu avem o super tehnologie, dar nu asta este cel mai important. Cultura companiei ne-a ajutat să ajungem aici în doar 2 ani și jumătate. Am construit compania uitându-ne la Silicon Valley”, a declarat Daniel Dines, cofondatorul UiPath.

Acesta precizează faptul că și-au propus încă de la început să atragă în companie cei mai buni oameni “care să creadă în valorile companiei”. “Am adus oameni mai deștepți decât noi. Am înțeles încă de la bun început că dacă vrem să creștem și să avem o jucărie mare, trebuie să o împărțim cu toată lumea”, a mai spus Dines.

Această investiție va accelera procesul de dezvoltare al companiei. Astfel, dacă în acest moment UiPath are aproximativ 700 de clienți la nivel global, până la finalul acestui an compania are în plan creșterea numărului acestora la 1.500.

“Vizam o scalabilitate de cel puțin 4-5X”, precizează reprezentanții UiPath. De asemenea, UiPath va deschide noi centre de dezvoltare atât în România cât și în Seattle (SUA) sau Bangalore (India).

“Nu am avut neapărată nevoie să ridicăm această rundă de investiții, dar ne va ajuta să ne accelerăm ritmul de creștere și vom investi masiv în extinderea globală a companiei”, a mai spus Dines, precizând în glumă faptul că strategia de business a fost similară cu cea a lui Ghinghis Han: cucerește tot!

“Nu cred că am atins 10-20% din piața globală. Credem că am construit o companie care are potențialul de a valora zeci de miliarde de dolari”, a mai spus Daniel Dines.

UiPath, listare pe Nasdaq

Potrivit acestuia, UiPath are încă în plan listarea pe bursa în următorii 2 ani (doresc să intre pe Nasdaq).

Lansată în 2015, compania UiPath a devenit platforma de Enterprise RPA cu cea mai mare rată de adoptare. Software-ul UiPath permite design-ul și implementarea rapidă a roboților (angajați digitali) care emulează și execută perfect procese repetitive, crescând productivitatea afacerii, asigurând un grad ridicat de conformitate și îmbunătățind serviciul pentru clienți atât în operațiunile de back-office, cât și în front-office.

În 2017, portofoliul de clienți UiPath a crescut de la mai puțin de 100 la peste 700, iar venitul anual recurent a crescut de 8 ori față de anul anterior. Printre clienții noi ai firmei se numără BMW Group, Dairy Farm Group, Dentsu, Huawei, Morningstar și Sumitomo Mitsui Financial Group.

UiPath a cultivat o comunitate globală de peste 120.000 de developeri, beneficiari ai filosofiei companiei de a democratiza RPA prin acces online gratuit la software și prin oferta de cursuri și certificare avansată din cadrul UiPath Academy.

Noua finanțare va fi folosită pentru a accelera evoluția produsului, în particular în inovații care integrează Machine Learning (ML) și alți algoritmi de Inteligență Artificială (AI) în operațiunile digitale ale clienților companiei. UiPath își va continua de asemenea expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru. Compania are acum peste 590 de angajați în 14 țări.

Accel a condus ambele runde de finanțare, iar Rich Wong – partener în Accel – se va alătura board-ului de conducere al companiei, alături de Luciana Lixandru, alt partner Accel, aflată deja în board. CapitalG, a cărui participare reprezintă un sprijin substanțial pentru capabilitățile tehnice ale UiPath, oferă oportunitatea de a lucra cu consilierii pe tehnologie ai Google pentru a avansa abilitățile de AI și Machine Learning (ML). Kleiner Perkins reprezintă un alt sprijin din partea unei firme de top de venture capital și va furniza experiență și mentorat pentru creșterea accelerată a UiPath.

Cu sediul central în New York City, prezența UiPath se extinde în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia.