Prin gestionarea deja a peste 10 miliarde de tranzacții lunare, Fintech OS este un produs software matur, care vine să susțină și să accelereze transformarea digitală a jucătorilor din piața de servicii financiare (bănci și asiguratori). Fintech Os integrează OPEN API și Artificial Intelligence pentru a reinventa complet experiența clienților în relația cu băncile sau companiile de asigurări, oferindu-le acestora acces instant, transparent și rapid la produse și servicii financiare.

Soluția Fintech OS este deja folosită de liderii segmentului financiar din Europa Centrală și de Est , cât și de jucători relevanți din Europa Occidentală și Marea Britanie, printre care NN, Provident, Uniqa, Orange Bank, TBI Bank și Idea Bank.

Fintech OS este primul start-up românesc selectat pentru a urca pe scena Finovate, cel mai important eveniment global dedicat industriei fintech.

Prima întâlnire Finovate a fost organizată în 2007 în New York, proiectul dezvoltându-se rapid în următorii ani, cu evenimente anuale organizate în Silicon Valley, Londra, Hong Kong, Cape Town și Dubai.

Până în prezent, peste 700 de reprezentanți din industria financiar-bancară, atât proiecte antreprenoriale cu un potențial imens de a revoluționa piața fintech, dar și companii mature, și-au prezentat soluțiile de business în cadrul Finovate. Printre cele mai cunoscute nume selectate s-au numărat Lending Club, companie listată la bursă din New York în 2014 și evaluată la peste 7 miliarde USD, Prosper, o companie privată cu o evaluare ce depășește 1 miliard USD; sau Rippler și Kabbage, start-up-uri ce au atras investiții de 93, respectiv 488 milioane USD.

”Suntem încântați să fim nominalizați printre cele mai inovatoare companii fintech din lume. Am lansat Fintech OS la finalul anului 2016 și datorită succesului comercial avut l-am reorganizat ca o companie independentă în august 2017. Acum, soluția este folosită de jucători din peste 12 piețe, încluzând Marea Britanie, Europa Occidentală, Centrală și de Est”, menționează Teodor Blidăruș, Fondator și CEO Fintech OS și partener fondator Softelligence.

Evenimentul Finovate are loc între 6-9 martie 2018, în Londra. Prezentarea susținută de Fintech OS este programtă pe 6 martie, de la ora locală 17:06 și va fi transmisă live pe rețelele de socializare.