Echipa UiPath va include în programul său de pregătire şi formare privind RPA (Robotizarea automatizării proceselor) un număr de 750.000 de americani, în următorii cinci ani.

RPA este unul dintre segmentele care înregistrează carea mai mare creștere, potențialul pieței de profil fiind estimat să atingă valoarea de 2,9 miliarde de dolari în 2021.

Training-urile UiPath vor fi susținute prin intermediul UiPath Academy, o inițiativă lansată în 2017 cu scopul de a învăța oamenii cum să îndeplinească roluri diferite în cadrul unei forțe de muncă automatizate. Academia UiPath oferă mai multe certificări pentru developeri și analiști, acestea fiind accesibile online. Peste 400.000 de persoane din 170 de țări s-au înscris în cadrul cursurilor oferite de UiPath Academy în acești doi ani de existență ai programului.

Foto: https://www.instagram.com/ivankatrump/

UiPath, startup-ul devenit primul unicorn românesc după o investiție de 153 de milioane de dolari, a cunoscut o creștere accelerată în ultima perioadă, după ce a eșuat vreme de 8 ani, conform spuselor CEO-ului, Daniel Dines. La 6 luni după ce au devenit unicorn, românii de la UiPath au primit o evaluare de 3 miliarde dolari. La finalul lunii aprilie 2019, UiPath a primit o nouă investiție care ridică valoarea companiei la 7 miliarde de dolari. Totodată, românii estimează că vor încheia acest an cu venituri de o jumătate de miliard de dolari.

Companiile româneşti prezente în cadrul summit-ului de investiții SelectUSA au semnat, la Washington, împreună cu alte 66 de companii din 12 ţări, angajamentul „Pledge to America’s Workers”, prin care îşi anunţă planurile privind crearea unui număr de aproape un milion de oportunităţi pe piaţă pentru muncitorii americani.

Angajamentul „Pledge to America’s Workers” a fost semnat, pentru Statele Unite, de Ivanka Trump, consilierul personal al preşedintelui SUA, și de Wilbur Ross, secretarul pentru comerţ al SUA.

Foto: https://www.facebook.com/UiPathRomania/