Vijay Khanna, Chief Corporate Development Officer la UiPath a anunțat pe blogul companiei lansarea UiPath Ventures. Scopul diviziei de investiții este să ofere din experiența UiPath pentru startup-uri de automatizare, inteligență artificială și machine learning.

Prima investiție realizată de UiPath Ventures este în startup-ul american de automatizări airSlate, cu peste 900.000 de clienți 100 de milioane de utilizatori în toată lumea. Platforma airSlate face automatizări de fluxuri de muncă, semnătură electronică și management de documente.

„UiPath Ventures s-a născut din credința noastră că UiPath construiește generația următoare de infrastructură IT, cea automatizată, care va sta peste sistemele și infrastructura deja existente. Cu cât mai multe organizații vor folosi puterea automatizării UiPath, cu atât mai rapid vom inova”, a declarat Vijay Khanna.

Pe lângă capital, companiile în care UiPath Ventures va investi vor primi acces și insight-uri de la executivi și experți UiPath, expunere la ecosistemul UiPath, o strategie de ieșire pe piață în rețeaua de parteneri a companiei fondate de Daniel Dines și suport operațional.