Decizia KRUK România de a iniţia un parteneriat cu companii care dezvoltă soluţii de automatizare şi se bazează pe inteligenţa artificială a venit în mod natural, fiind expresia transpunerii în fapte a unui obiectiv pe care compania îl are, si anume: transformarea digitală.

Acest proiect demonstrează potențialul tehnologiei RPA de a transforma multiple industrii și de a aduce beneficii reale precum și eficiență și precizie în desfășurarea operațiunilor repetitive.

”Clientul, persoana cu datorii, este în centrul activităţii noastre. Fiecare proiect dezvoltat este menit să ofere cele mai bune soluţii de plată a datoriilor. Ne ascultăm cu atenţie clienţii, le identificăm nevoile şi le oferim soluţii viabile. Robotul software, pe care noi l-am botezat Primo, este extrem de rapid, precis şi reduce în mare măsură timpul de execuţie al unor operaţii financiare”, a spus Tomasz Ignaczak, directorul general al KRUK România.

Robotul software dezvoltat împreună cu UiPath şi RPAbox este un soft de automatizare care preia acţiunile de rutină ale unui angajat, precum reconcilierea plăţilor în cadrul departamentului financiar, lăsându-i acestuia astfel timp să se concentreze pe acţiunile care generează plus valoare, atât pentru companie, pentru client, cât şi pentru sine, prin dezvoltarea de noi abilităţi şi acumularea de noi cunoştinţe.

”Rezultatele implementărilor pe care le avem cu mai bine de 3,000 de clienţi internaţionali converg către aceeaşi concluzie, că Robotic Process Automation (RPA) îmbunătăţeşte productivitatea şi angajamentul personalului, elimină erorile, creşte viteza de procesare a datelor şi ridică nivelul de satisfacţie în rândul clienţilor. Salutăm iniţiativa KRUK de a porni în România procesul de digitalizare cu suportul RPABox, unul dintre cei mai agili parteneri UiPath”, a declarat Anna Ghica, Head of PR, EMEA la UiPath.

Proiectul robotului software Primo implementat împreună cu UiPath şi RPABox deschide calea unei colaborări care va marca un nou mod de abordare a proceselor, eficientizând în acelaşi timp activitatea angajaţilor şi oferindu-le acestora timp suplimentar de învăţare şi documentare pe noi proiecte.