Dacă ai nevoie specialiști în contabilitate financiară și de gestiune sau servicii de personal - salarizare, impozite și taxe, elaborare rapoarte financiare - îi găsești pe BizTool.ro, un marketplace de servicii powered by start-up.ro, unde am adus mai mulți specialiști cunoscuți în domeniile lor de activitate.

Georgiana Rujan este unul dintre specialiștii în contabilitate de pe BizTool.ro care te pot ajuta să ții contabilitatea, să faci rapoarte financiare sau să calculezi costurile pe care le ai cu salariații.

Pe BizTool.ro poți să găsești un specialist ori poți deveni chiar tu unul și să le oferi din experiența ta celor care își construiesc acum afacerea. Marketplace-ul de servicii te ajută să îți faci loc printre rezultatele de pe Google și să găsești specialiști în grafică, în marketing, un avocat bun sau un consultant care să poată evalua și furniza posibile soluții pentru diferite ipostaze ale afacerii.

Butonul „Vreau să ofer consultanță!” de pe BizTool.ro deschide calea specialiștilor pentru a fi listați în cel mai scurt timp pe marketplace-ul de servicii oferit de către start-up.ro.

Georgiana Rujan și-a început cariera în acest domeniu în 2008, când a primit primul job în cadrul unui departament de contabilitate, pe atunci fiind încă studentă la ASE. Ea povestește că după finalizarea studiilor economice, experiența ei profesională s-a dezvoltat și s-a îmbogățit în urma colaborărilor avute cu diverse companii naționale și internaționale din acest domeniu.

BizTool.ro: specialistul în contabilitate, HR și salarizare, audit, taxe

„În companiile naționale, abilitățile mele profesionale s-au dezvoltat lucrând în toate departamentele (contabilitate, HR și salarizare, audit, taxe). Am făcut totul, de la contabilitate primară până la calcule de impozit pe profit și închiderea balanței, bilanțuri, revisal și calculul salariilor până la raportări complexe ale IFN și de grup”, spune consultantul BizTool.

Georgiana precizează faptul că, în companiile multinaționale în care a lucrat, a fost implicată în diverse proiecte de contabilitate și consultanță fiscală, precum revizuiri contabile, supervizarea și îndrumarea echipelor contabile, raportări la nivel de grup, raportări BNR pentru IFN, reorganizări și consolidări, asistență în controlul fiscal, conformare fiscală, due diligence, prețuri de transfer care au acoperit diverse industrii precum real estate, servicii IT, comerț online, construcții, retail, energie, telecomunicații, producție de bunuri și multe altele. ”Pentru o perioadă de timp, am coordonat inclusiv departamentul de contabilitate”, menționează ea.

În 2014, Georgiana a devenit membru CECCAR, obținând calitatea de expert contabil și expert judiciar, iar în 2017 a devenit și membru CCF, consultant fiscal și expert fiscal judiciar. În cursul anului 2013, s-a gândit că ar vrea să devină antreprenor, iar în anul 2014 acest lucru a fost pus în practică, așa că acum Georgiana conduce propriul cabinet de contabilitate și consultanță fiscală.

A vrut să fie medic, dar s-a făcut contabil

„Cred că nu eu am ales, ci mai degrabă el m-a ales pe mine”, spune Georgiana zâmbind, cu privire la decizia de a lucra în contabilitate. „După terminarea liceului, am vrut să devin medic, însă am întârziat la admitere și așa am ajuns să fiu studentă la Universitate, la Facultatea de Geografie, specializare Meteorologie-Hidrologie și master Climatologie. În timpul acestei facultăți am lucrat 2 ani într-o agenție de turism, ca agent de turism și ghid turistic, însă nu pot să spun că mă regăseam în ceea ce făceam, dar aveam, totuși, o ocupație. Într-o zi, pur și simplu întâmplător, m-am întâlnit cu o cunoștință trecută de prima tinerețe și care realizase multe lucruri în viață, cu care am avut o discuție despre viitorul meu în acest domeniu al turismului. Prima întrebare adresată a fost «Ce va scrie pe diploma de la Universitate?» la care pur și simplu nu am putut să răspund”, își amintește Georgiana amuzată.”

Ea povestește că discuția de atunci a fost, practic, un monolog al persoanei respective, care i-a relatat niște întâmplări, i-a dat sfaturi și a îndrumat-o către ASE, spunându-i că meseria de contabil este una în care el o vede pe Georgiana profesând. „Atât de mare influență a avut acea discuție pentru mine - se întâmpla iarnă - încât în vară mi-am depus dosarul și am dat admiterea la ASE.”

Așa a ajuns să lucreze în acest domeniu financiar contabil, care o pasionează și în care, într-adevăr, se regăsește. „Dacă aș putea să dau timpul înapoi, aș alege aceeași meserie fără să mă gândesc de două ori”, spune ea cu încredere.

Contabilul, consultantul antreprenorului

În opinia Georgianei, antreprenorii locali au nevoie de serviciile unui contabil pentru că acesta nu este doar o persoană care înregistrează niște hârtii, ci este, practic, consultantul antreprenorului, unul dintre membrii echipei cu care trebuie să porneșți la drum și cu care să te dezvolți.

Contabilul este cel care îți explică ce se întâmplă în business, care te face conștient de riscurile la care eșți expus dacă iei o anumită decizie, el te ajută să optimizezi costuri și să maximizezi profitul, el este cel care te ajută să-ti previzionezi cash flow-ul, contabilul este practic cel care te ajută efectiv să înțelegi ce se întâmplă în firma ta.

Ea crede că antreprenorilor din România le lipsește educația antreprenorială, iar insuficiența cunoștințelor financiare și un management defectuos sunt lucruri care afectează negativ mulți antreprenori din România.

„Întotdeauna am afirmat faptul că atunci când faci un lucru cu pasiune, chiar ai rezultatele scontate”, spune Georgiana, asigurând utilizatorii platformei BizTool că în ea vor găsi în întotdeauna un consultant care să-i sfătuiască și să-i ajute în dezvoltarea business-ului lor.

Comunitatea de utilizatori și specialiști de pe BizTool.ro este una foarte diversă și zilnic i se alături noi membri. Georgiana crede că puterea comunității este utilă pentru oricine, nu doar pentru un antreprenor, „însă, în cadrul unei comunități de antreprenori, poți interacționa și poți dezvolta relații profesionale de lungă durată cu profesioniști din alte domenii, care te pot sprijini, te pot ajuta fie cu sfaturi, fie cu resurse pentru nevoile business-ului tău; accesul la informație este mult mai facil, mediul este prietenos, astfel că poți vorbi deschis despre temerile tale, iar relațiile dezvoltate aici sunt bazate pe încredere”.

În cele din urmă, întrucât o comunitate întotdeauna poate realiza mult mai multe lucruri decât un singur om, ea crede că marketplace-ul BizTool.ro este o platformă unde „fiecare dintre noi poate găsi resurse pentru nevoile propriului business (există profesioniști din diverse domenii), își poate crește vizibilitatea în mediul online sau poate dezvolta parteneriate de lungă durată etc.

Am mai povestit despre BizTool.ro și aici:

BizTool.ro: Roxana Bucur, specialistul care te ajută să-ți planifici finanțele companiei

Ruxandra Vișoiu, avocatul care te ajută să previi în loc să tratezi o problemă juridică

Valentin Maior, consultantul care ajută antreprenorii din IT să facă business

BizTool.ro: Fabiola Nica, antrenorul de business care te ține concentrat pe acțiune

BizTool.ro: Lavinia Iancu, specialistul care te ajută să ai un brand puternic

Diana Seceleanu, consultantul PR care te ajută să te promovezi în presă

BizTool.ro: Mădălina Hodorog, consultantul care te ajută să organizezi haosul în business

Gabriela Bejan, omul de Marketing, priceput la scris și la vorbe: ”construiește planificat, cu obiective clare în minte”

BizTool.ro: Alexandra, artistul care-ți va face logo-uri memorabile

Ana-Maria Udriște, avocatul care face Dreptul să fie simplu și-ți explică de ce ai nevoie să planifici pe termen lung

BizTool.ro – Toma Grozăvescu, omul de marketing care folosește tehnici folosite de Facebook și Uber ca să-ți crească business-ul

BizTool.ro: Călin Biriș, specialistul în marketing care te ajută să aduci pe piață o companie relevantă

BizTool.ro: George Diță, specialistul care te ajută să miști piesele business-ului ca într-un joc LEGO