Compania plănuiește să vândă 6,8 milioane de acțiuni, în timp ce acționarii actuali vor mai scoate la vânzare încă 14,5 milioane de acțiuni ca parte a ofertei publice inițiale – IPO.

Prețul unei acțiuni va varia între 43 și 50 de dolari pe acțiune, potrivit unui document dat publicității astăzi și citat de Reuters.

Pe 26 martie, UiPath, unicornul din domeniul RPA fondat în România, a dezvăluit că a făcut cerere de listare a unui IPO pe bursa din New York la numai câteva săptămâni după o nouă rundă de finanțare care a dus evaluarea companiei la 35 de miliarde de dolari.

La acel moment, oficialii UiPath spuneau că-și doresc să strângă circa 1 miliard de dolari prin Oferta Publică Inițială, însă compania nu a dezvăluit numărul de acțiuni pe care plănuiește să le vândă și nici prețul estimativ al acțiunilor. Asta indică faptul că suma pe care vizează UiPath ar putea fi diferită față de cea declarată acum.

În cererea făcută către organele de reglementare, compania a dezvăluit faptul că veniturile au crescut cu 81% în ultimul an, ajungând la 607.6 milioane de dolari. Pierderile au scăzut abrupt, de la 519,9 milioane de dolari la numai 92,4 milioane de dolari în ultimul an.

Pe 1 februarie, compania anunța că a obținut 750 de milioane de dolari în cadrul unei runde de Series F, condusă de investitorii existenți, Alkeon Capital și Coatue. Pe lângă aceștia se află Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global. Evaluarea companiei în urma investițiilor de până acum este de circa 35 de miliarde de dolari.

Prima rundă de investiții a venit în 2016, iar în patru ani UiPath a urcat până la peste 10 miliarde de dolari evaluare financiară și se pregătește să se listeze pe bursă. Printre investitori s-au numărat Seedcamp (2016) și Accel (2017).