Sprijinit de Uniunea Europeană, EIT Food conduce cea mai mare și cea mai dinamică comunitate de inovație alimentară din lume. EIT Food conectează mii de startupuri la peste 200 de corporații, universități, centre de cercetare și investitori de top.

Cele trei programe aflate în desfășurare în prezent (Seedbed Incubator, EIT Food Accelerator Network și RisingFoodStars) oferă oportunități de creștere, dezvoltare, finanțare și scalare pentru inițiativele tech din domeniul agroalimentar, indiferent de stadiul de dezvoltare al afacerii (idee, MVP, scalare). Ultima zi de înscriere în programe este 29 martie 2023.

Seedbed Incubator, program adresat cercetătorilor și antreprenorilor aspiranți

Seedbed Incubator este un program de 4-6 luni care are ca scop transformarea inovațiilor bazate pe știință și tehnologie, care pot contribui la rezolvarea provocărilor globale legate de sistemul alimentar, în afaceri validate de piață.

Toate echipele sau startupurile nou formate în cadrul acestui program vor primi suport din partea experților și mentorilor de business din domeniu, finanțare și acces la ecosistemul EIT Food pentru a-și testa piața cu potențialii clienți sau utilizatori finali.

Cine poate aplica?

Programul se adresează cercetătorilor sau antreprenorilor aspiranți care caută să-și valideze ideea. În program pot aplica echipe de proiect sau companii înființate legal, formate obligatoriu din 2 persoane, cu competențe complementare, iar cel puțin una din acestea să fie rezidentă într-o țară europeană.

Programul oferă 7.000 de euro finanțare (equity-free) și posibilitatea de a aplica la Seedbed+ și EIT Food Impact Fund de unde participanții pot obține până la 10.000 de euro pentru a-și crește proiectele cu potențial de dezvoltare accelerată.

Înscrierile se fac aici.

EIT Food Accelerator Network, oportunitate deschisă startupurilor agritech în etapa pre-seed

EIT Food Accelerator Network este un program de 3 luni care urmărește să accelereze dezvoltarea inovațiilor agrifood pentru rezolvarea provocărilor globale în agrifood, prin educarea și creșterea capabilităților fondatorilor prin mentorat, coaching, conectarea cu comunități globale și dezvoltarea de parteneriate din sfera inovației în agrifood.

Cine poate aplica?

Apelul de înscriere este adresat startupurilor din domeniul agritech aflate în etapa pre-seed, care dețin indicatori de tracțiune, în căutare de validare a tehnologiei deținute și accelerare a business-ului. În perioada mai – noiembrie 2023, cele până la 60 de echipe selectate vor participa la diverse module de training-uri (commercial readiness, investment readiness, coaching) într-unul din hub-urile fizice partenere și se vor putea conecta cu diverse corporații și investitori.

Programul oferă până la 1.500 de euro (equity-free) susținere financiară și posibilitatea de a aplica la EIT Food Impact Fund, unde poți obține până la 500.000 de euro investiție.

Înscrierile se fac aici.

RisingFoodStars (RFS), oportunitate de internaționalizare dedicată companiilor agri la început de drum

Rețeaua RisingFoodStars (RFS) permite business-urilor agroalimentare de succes să treacă la nivelul următor, la extinderea pe piețe internaționale. Această rețea este potrivită business-urilor inovatoare și permite membrilor săi să participe ca parteneri la toate activitățile EIT Food, precum: Matchmaking, Expunere, Comunitate de Investitori, Tracțiune, Scaleup support, participarea în diverse proiecte finanțate parțial ca membru într-un consorțiu de experți și academicieni din domeniul agrifood.

Cine poate aplica?

Pot aplica companii mici, la început de drum în domeniul agroalimentar, cu activitate într-una din ariile de interes ale EIT Food, care au clienți plătitori și potențial comercial. Ca membru al acestei rețele, antreprenorii au acces la peste 30 de investitori de top și pot obține până la 500.000 de euro investiție din partea EIT Food Impact Fund prin semnarea unui acord.

Înscrierile se fac aici.

Termenul limită de aplicare pentru toate cele trei programe este miercuri, 29 martie 2023