Unobrush e un startup din Danemarca și a creat o periuță de dinți diferită. Au primit 665.000 de dolari prin Kickstarter și mai au încă 8 zile de campanie. Ce e Unobrush? E o periuță pe care o pui în gură, ca și cum ai mușca. Promite că spală dinții unitar fără intervenția ta în doar 6 secunde. De asemenea, Unobrush poate atinge zonele cele mai profunde, tocmai acolo unde noi, oamenii, nu ajungem pentru că ne spălăm superficial pe dinți.

Unobrush arată ca un fel de mică boxă bluetooth și are o parte care se introduce în cavitatea bucală. De asemenea, atunci când nu o folosești, o poți stoca într-un dock care are lumină ultravioletă, pentru a curăța orice bacterie.

Materialul introdus în cavitatea bucală e un fel de spumă pe care o muști și care cuprinde dinții. Ulterior aceasta e readusă la forma inițială. Periuța de dinți, dacă mai putem să-i zicem așa, costă aproximativ 88 de dolari dacă o finanțezi pe Kickstarter. Livrările se vor face în luna mai 2019, conform calendarului oficial.

Cu toate acestea, în România nu stăm senzațional nici la spălatul tradițional pe dinți. 19% din români nu se spală nici măcar o singură dată pe dinți în timpul unei zile. Studiile arată că un român folosește, în medie, două tuburi de pastă de dinți pe an, iar 90% din români suferă de o afecțiune dentară.