WeWork are misiunea de a transforma modul în care oamenii muncesc. Nu numai prin spațiile de coworking, dar oferind din ce în ce mai multe soluții pentru companii. Așadar, nu e doar un business imobiliar.

WeWork va primi 3 miliarde de dolari de la SoftBank Corp sub forma unor garanții prin care japonezii pot cumpăra acțiuni până în septembrie 2019 la un preț de 110 de dolari sau mai mare. Evaluarea finală a lui WeWork va fi de 42 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, SoftBank Corp nu e principalul investitor. Fondul de investiții din care fac parte și japonezii, dar și foarte mulți petrodolari saudiți, SoftBank Vision Fund, a finanțat cu 4,4 miliarde de dolari WeWork anul trecut, conform TechCrunch.

Potrivit rapoartelor, 29% din veniturile WeWork vin din contractele cu marile companii, cum ar fi Microsoft, care semnează contracte pe termen lung. De asemenea, WeWork are și servicii prin care poate negocia în numele companiilor care lucrează din sediile sale cu furnizorii de servicii pentru deal-uri mai bune.

Și, cu toate că a primit miliarde de dolari, WeWork e un startup care are nevoie să demonstreze că poate ajunge la profitabilitate. Acest lucru se va întâmpla pe termen lung, dacă pariul pe mobilitate la locul de muncă se va adeveri.

Foto principal - Deposit Photos/arastorguev