Anul 2020 a adus pentru Orange, în contextul pandemiei, mai multă digitalizare și tehnologie în relație cu clienții. Astfel, compania a avut cu 35% mai mulți utilizatori ai aplicației My Orange, prin care poți să-ți administrezi abonamentul și să-l plătești.

La nivelul pieței generale din România, rata de penetrare a smartphone-urilor este de 80%. Rata de penetrare a internetului prin fibră e de 85%.

În 2020, românii au consumat cu 40% mai multe date mobile decât în anul precedent, pe măsură ce au stat mai mult acasă din cauza pandemiei de coronavirus, dar și a ieftinirii ofertelor de date mobile. În plus, clienții Orange au făcut de 3 ori mai multe achiziții în magazinul online decât în anul precedent.

O cifră foarte interesantă care arată direcția înspre care se îndreaptă piața din România e raportul de dispozitive 5G vândute. În momentul de față un sfert din dispozitivele vândute sunt 5G, piața crescând și avem mai multe dispozitive cu aceste capabilități în zona de preț de 1.000 de lei.

La nivelul direcțiilor strategice pe care le urmărește Orange, evident că zona de 5G e importantă, prin acoperirea 5G a Bucureștiului și extinderea în 15 orașe. De asemenea, Orange se uită și la ofertele integrate, cu telefonie, TV și telefonie fixă, odată cu încheierea achiziției operațiunilor fixe ale Telekom. Zona convergentă de fibră, mobil și tv e extinsă în 270 de localități din România, iar 51% dintre locuințele din România au măcar un serviciu de la Orange.

Alte direcții strategice importante vor fi creșterea numărului de utilizatori ai site-ului și magazinului Orange, extinderea zonei de customer care prin My Orange și utilizarea pe scară largă a asistenților cu inteligență artificială. În plus, Orange se uită la o convergență mai mare și prin noi oferte de abonament, cum e abonamentul digital Yoxo, Orange Money și mai multe date mobile.

În plus, operatorul oferă un minimum de 70 de euro pentru programul de Buy Back 5G. Dacă vii cu un telefon și achiziționezi unul 5G vei primi minimum acea sumă sau mai mult, dacă telefonul tău e mai valoros.