Ales după animalul mitic, termenul de „unicorn” avea rolul de a reprezenta raritatea statistică a unor startup-uri de succes, cele care ating valoarea de un miliard de dolari. În prezent, însă, apar chiar săptămânal astfel de startup-uri, chiar și în Europa.

Doctolib este cel mai recent startup unicorn european, după ce a primit o investiție de 150 de milioane de dolari, scrie EU-Startups.

Fondat în 2013, Doctolib este un startup de e-health care oferă medicilor și spitalelor o soluție software cu o gamă completă de servicii care să contribuie la îmbunătățirea eficienței operațiunilor acestora.

Suita sa de servicii online ajută medicii să-și reducă din costurile generale și numărul de pacienți care nu se prezintă la programări. În același timp, permite pacienților să găsească și să se programeze la practicieni 24/7, platforma facilitează consultațiile medicale la distanță prin video și permite utilizatorilor să primească rețete digitale prin contul online.

Doctolib are deja 750 de angajați în 40 de orașe din Franța și Germania, colaborează cu 75.000 de medici din 1.400 de centre de asistență medicală și are 30 de milioane de vizite de la pacienți care utilizează platforma în fiecare lună.