Valoarea a fost atinsă în urmă efectuării a peste 12.000 de tranzacții de schimb a monedelor bitcoin, litecoin, ether și ether classic, cu lei și euro. Compania are în acest moment peste 1.600 de clienți, dintre care 95% din România. Alții provin din țări ale Uniunii Europene, printre care Germania, Spania sau Belgia.

Fondatorul CoinFlux este Vlad Nistor, un tânăr de 30 ani cu 7 ani de experiență în piața financiară. Absolvent al Brunel University din Marea Britanie, Nistor a fost Manager de Portofoliu al fondurilor de pensii pilonul II de la Aegon Pensii și BCR Pensii, unde a administrat active de peste 500 milioane de euro.

“În ultimul an am observat o creștere accentuată a interesului românilor pentru monedele digitale. În primele trei luni din 2017 am avut peste 1.000 de înregistrări pe coinflux.com. Cea mai populară monedă este bitcoin, însă crește cererea și pentru platforme mai noi, cum este Ethereum. În ultimul trimestru, am înregistrat o medie de aproximativ 1.000 tranzacții lunare, dintre care 89% implică bitcoin, 9% ether și 2% litecoin și ether classic”, a declarat Nistor. Interesul românilor pentru monede digitale a crescut odată cu creșterea valorii acestora.

De exemplu, în cazul bitcoin, valoarea unei monede a crescut de la 396 euro la sfârșitul anului 2016 la valoarea actuală de 910 euro. CoinFlux este o platformă online de tranzacționare a monedelor digitale ce funcționează pe modelul unei case de schimb valutar. Pentru tranzacționare, clienții au nevoie de un cont bancar și de un portofel electronic, în care să își păstreze monedele digitale. În cazul cumpărării de bitcoin, de exemplu, clienții virează către CoinFlux, din propriul cont bancar, o sumă de bani și primesc, în schimb, echivalentul în bitcoin, direct în portofelul electronic. La vânzarea de monedă digitală, procesul este invers. Printre avantajele competitive ale Coinflux sunt prețul, viteza de tranzacționare, serviciul de asistență clienți și structura intuitivă a platformei.

În ultimul an am observat o creștere accentuată a interesului românilor pentru monedele digitale. În primele trei luni din 2017 am avut peste 1.000 de înregistrări pe coinflux.com. Cea mai populară monedă este bitcoin, însă crește cererea și pentru platforme mai noi, cum este Ethereum

Odată ce și-au creat un cont pe platforma CoinFlux și au un portofel pentru monedă digitală, utilizatorii pot tranzacționa în 2-3 click-uri. În plus, aceștia au la dispoziție un serviciu de consultanță prin live chat, cu ajutorul cărora pot primi răspunsuri la orice nelămuriri.

“Oferim, în medie, cel mai bun preț din România pentru cumpărarea de bitcoin. ln ceea ce privește viteză de tranzacționare, țintim să procesăm toate tranzacțiile în 15 minute de la încasarea de monede digitale sau bani, în conturile noastre. Moneda digitală se virează instant, iar moneda clasică se virează în funcție de timpii de transfer ai băncilor. Bineînțeles, continuăm să îmbunătățim platforma pentru a face experiența de utilizare cât mai plăcută, iar rezultatele noastre demonstrează că atenția la detalii contează”, a explicat Nistor.

În urma rezultatelor recente, CoinFlux este cel mai mare serviciu de schimb de monede digitale din România, cu tranzacții de peste 100 milioane lei (circa 22 de milioane de euro). Un startup FinTech din Cluj-Napoca, CoinFlux a fost înființat în decembrie 2015 de către Vlad Nistor.

Startup-ul a fost acceptat și la programul de accelerare MVP Academy. Puteți citi despre celelalte startup-uri aici.