Reprezentanții celor două companii nu au precizat valoarea tranzacției, însă, business-ul anual al Supremia este de peste 52 de milioane de euro. Cu sediul în Alba Iulia, România, Supremia are peste 300 de angajați și este activă în Europa de Est și Vest, precum şi Scandinavia. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei.

Solina este o companie de top în producția de ingrediente pentru industria alimentară în Europa, fiind prezentă direct în 17 țări. Compania are 1.200 de angajați și 14 unități de producție.

”Acest acord este un pas major pentru noi în special în Europa de Est și Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajați într-o expansiune în Europa prin intermediul unei strategii de creștere în toate pieţele majore şi această achiziţie se potriveşte perfect reţelei de centre de servicii de pe continent. Clienţii ambelor grupuri vor beneficia de ceea ce va fi cea mai mare reţea de R&D (cercetare /dezvoltare) și producţie de ingrediente și condimente din Europa", a precizat Laurent Weber, CEO Solina Group.

Supremia este astăzi un jucător important pe piața de ingrediente alimentare din Europa și a avut o creştere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient și eficace şi o echipă de management puternic motivată și aderentă valorilor companiei

"Supremia este astăzi un jucător important pe piața de ingrediente alimentare din Europa și a avut o creştere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient și eficace şi o echipă de management puternic motivată și aderentă valorilor companiei. Am realizat de curând că menţinerea unei astfel de direcţii de creștere ca acționar unic, este din ce în ce mai dificilă şi am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia. Solina este cel mai bun partener pentru noi și pentru viitorul organizaţiei noastre având un potențial de dezvoltare interesant", a spus și Levente Hugo Bara, proprietarul Supremia Grup.