Startup-ul românesc de securitate Cyberfog a primit o investiție de 500.000 de euro de la fondul de investiții polonez Giza Polish Ventures. Investiția a venit după ce au participat la acceleratorul hub:raum la sfârșitul lui 2014. Tranzacția a avut loc anul trecut, dar astăzi au fost oferite primele detalii.

Ziarul Financiar scrie astăzi că startup-ul românesc de securitate IT primește 500.000 de euro investiție, pentru a-și dezvolta tehnologia care derutează atacatorii cibernetici prin generarea în cadrul unei infrastructuri IT a mii de calculatoare, dispozitive și servicii false, pentru a le proteja pe cele reale.

„După participarea la acceleratorul hub:raum al Deutsche Telekom de la Cracovia, la sfârșitul lui 2014, am început negocierile cu un fond de investiții polonez de la care am primit o rundă de finanțare de 500.000 de euro. Ne-a ajutat la dezvoltarea echipei și testarea produsului“, a declarat pentru ZF Adina Brutaru, co-fondator al startup-ului. Alături de ea, fondatorii sunt Mihai Raneti, Claudia Dehelean și Kacper Gogol.

CyberFog folosește o platformă hardware proprie ce poate acoperi nevoia de securitate și anonimitate a unei companii. „Durează 3-4 săptămâni pentru ca o companie de antivirus să analizeze un program, să decidă dacă este sau nu dăunător și să ofere un răspuns. În fiecare zi apar peste un milion de tipuri noi de programe malware, aceste soluții nu țin pasul“, a declarat la finalul lui 2015 Mihai Raneti pentru startupcafe.ro în momentul în care primiseră investiția, dar nu au dat atunci cifre și numele fondului.

Compania poartă discuții cu firme de telecom din România și Polonia, dar și cu firme de penetration testing din Europa și mizează pe o cifră de afaceri de 2 milioane de euro după primul an de la lansare. Cyberfog a participat și la MVP Academy în 2015. Startup-ul este localizat în Ploiești, dar are birouri și în Polonia.