În ceea ce privește studiile de masterat, 20% dintre tinerii care aplică pentru finanțare din partea FINS aleg un master în Marea Britanie. În topul preferințelor studenților sunt și programele de masterat din Olanda, Irlanda, Belgia și Italia. Conform FINS, alte 20% dintre aplicațiile de finanțare sunt pentru studii în Germania, Belgia, Italia, Danemarca, Franța, Spania, Irlanda, Elveția, Suedia și Portugalia.

Cei mai mulți tineri caută programe de licență sau master în domeniul ingineriei, fie că este vorba de inginerie aeronautică, mecanică sau biomedicală, dar și în business, alegând programe de management, economie sau marketing. Topul preferințelor este completat de domeniul IT și conexe, de la programe de game design până la data science, dar și de domeniul artistic, mulți tineri alegând programe de arte aplicate (modă, animație sau film) sau de arhitectură și design interior. De asemenea, există un interes crescut pentru domeniul medicinei, unul dintre cele mai competitive domenii, dar și pentru relații internaționale.

Conform datelor oferite de FINS, majoritatea tinerilor care au aplicat pentru un credit de studii sunt români și greci, cărora li se alătură și tineri din Estonia, Lituania, Franța, Polonia, Italia, Ungaria și Letonia.

FINS face parte din Grupul Educativa și este o instituție financiară nebancară, lansată în 2019. Aceasta oferă credite educaționale de până la 25.000 de euro pentru programe de Licență și Master în Europa, inclusiv Marea Britanie, Elveția și România. Procesul de evaluare pentru obținerea creditului se bazează exclusiv pe profilul personal și academic al elevului sau studentului, ceea ce facilitează obținerea creditului fără un istoric bancar, de angajare, venituri sau garanții.